SocrateERP - Cloud vs. On-premise

Date: 06-11-2018
Author: Alina Răfoi

SocrateERP cloud (1)

Chiar dacă la nivel global tendința este să se adopte soluții în cloud, rămân încă companii care doresc să implementeze soluții ERP on-premise sau sunt nehotărâte în privința alegerii cloud vs. on premise.

Principalele diferențe vin de la modul în care acestea sunt instalate, dar și de la preț. Sistemele ERP on-premise sunt instalate pe serverele clientului și necesită prezența unui departament IT. Personalizările necesită în mod obișnuit resurse specializate și sunt consumatoare de timp și costisitoare. Actualizările se fac contra-cost și trebuie făcute cu atenție astfel încât să nu anuleze particularizările și setările speciale făcute anterior.

Pentru soluțiile în cloud, nu aveți nevoie de echipamente hardware, iar utilizatorii accesează software-ul într-un browser web, iar actualizările se fac automat. Aplicațiile cloud se îmbunătățesc cu ușurință în timp, sistemele on-premise sunt însă predispuse să rămână pe versiunile vechi pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece sunt mai dificil de actualizat.


Diferența între modelele de pricing demonstrează faptul că versiunea în cloud a lui SocrateERP are un cost de pornire mult scăzut față de versiunea on-premise.

 

 
  SocrateERP în Cloud SocrateERP on-premise
 Instalare Găzduit în cloud pe instanță privată sau partajată, este accesat printr-un browser Web. Nu există costuri de operare ridicate legate de achizițiile și întreținerea hardware. Instalat pe serverele proprii
 Costuri
  • Fără investiții în avans în echipamente hardware
  • Costuri previzibile în timp
  • Fără costuri suplimentare pentru a rezolva defecțiuni de hardware
  • Costuri recurente pentru training și actualizări
  • Costuri de înlocuire în timp a echipamentelor hardware învechite
 
 Pricing Pe bază de abonament lunar sau anual Pe bază de licență pentru fiecare stație
 Implementare Chiar dacă modelul organizațional este specific  fiecărei companii în parte, SocrateCloud include deja câteva modele specifice pentru anumite industrii, făcând implementarea mai rapidă şi mai uşoară.

Timpul mai scurt de implementare înseamnă o durată mai scurtă de recuperare a investiției.

Implementarea sistemului on-premise și punerea acestuia în aplicare durează mai mult. 
 Siguranța datelor  Atunci când este găzduit pe o platformă cloud, beneficiați de toate facilitățile de securitate ale platformei. Companiile din platforma cloud pot angaja, de asemenea, personalul de securitate mai mare, cu competențe de securitate specializate, comparativ cu majoritatea companiilor care o fac singure. Datele se află pe propriul server. Accesul poate fi monitorizat și controlat mai atent. Cu toate acestea, sistemul necesitată patch-uri și actualizări care pot aduce riscuri de securitate. 
 Actualizări SocrateCloud beneficiază de actualizări permanente și automate, ceea ce înseamnă ca sunt mai puțin consumatoare de timp și deloc costisitoare. Actualizările se fac contra cost. Configurările sunt consumatoare de timp și necesită resurse IT, precum și o întrerupere a sistemului. 
 Mobilitate SocrateCloud poate fi accesat de pe orice PC sau laptop cu acces la internet, indiferent de locație, în baza unui nume de utilizator și al unei parole. Accesul utilizatorilor se face doar de pe stațiile pe care se află instalat sistemul SocrateERP și pentru care s-a achiziționat o licență. 

 

 

Doriți să purtăm o discuție mai amplă cu privire la versiunea cea mai potrivită pentru business-ul dumneavoastră? Haideți să stabilim o întâlnire!

 

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...