Shop & Trade trece la următorul nivel prin utilizarea soluțiilor Entersoft ERP & WMS

Date: 12-12-2023
Author: Alina Răfoi

Shop&Trade studiu de caz blog

Cu o istorie care a început în 1994, Shop & Trade a evoluat într-un lider în moda internațională contemporană, comercializând branduri importante de îmbrăcăminte, ceasuri și produse de wellness. Compania importă și distribuie o gamă largă de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, oferind clienților o experiență plăcută și prietenoasă. La Shop & Trade, abordarea de 360 ​​de grade a afacerilor este cea care face diferența, deoarece nu se ocupă doar de vânzări și distribuție, ci se ocupă inclusiv de logistică, marketing și comerț electronic. Această abordare cu servicii complete asigură că partenerii lor de business primesc sprijinul de care au nevoie pentru a reuși pe o piață extrem de competitivă.

Cu o prezență în Grecia, Cipru și Europa de Sud-Est, operează o platformă de comerț electronic B2B sofisticată, dar și platforme B2C. Dețin o rețea puternică de peste 1.700 de clienți engross și o prezență semnificativă în comerțul cu amănuntul cu 61 de puncte de vânzare în magazine exclusive, francize, cornere și shop-in-shop. 

La momentul la care Shop & Trade a luat legătura cu noi, compania utiliza deja un sistem ERP și o soluție custom made de gestiune a depozitului, ceea ce făcea ca datele din depozit să fie introduse în sistemul ERP prin procese consumatoare de timp, de cele mai multe ori manuale, și cu o probabilitate crescută de apariție a erorilor. La acel moment, gestionarea fără erori, în timp real a depozitului nu era posibilă, rezultând întârzieri și o lipsă de coordonare între departamente. Singura soluție, care reprezenta și o provocare în același timp pentru companie, era integrarea tuturor proceselor (B.I — achiziții — WMS — recepție) și controlul acestora printr-o singură platformă. Astfel, principalele obiective erau:

  • Control îmbunătățit pentru recepții și inventar 
  • Ghidarea angajaților din depozit cu privire la acțiunile lor și fluxul de efectuat, în vederea creșterii productivității acestora
  • Controlul achizițiilor din străinătate
  • Controlul evoluției comenzilor, în ceea ce privește comenzile furnizor
  • Actualizări îmbunătățite ale datelor despre clienți și furnizori (coduri de bare ale articolelor, consumabile, sortimente/liste de ambalare, informații despre cutia de expediere etc.) pe activitatea companiei (cumpărări și eșantionare)
  • Sistem de măsurare a regularității plăților clienților
  • Informații online despre magazine

După ce a evaluat mai multe soluții de pe piață, compania a selectat Entersoft Business Suite (EBS) cu un mediu ERP și WMS unificat pentru toate departamentele companiei, pentru a acoperi toate nevoile cu singură soluție. Echipa noastră de consultanți a efectuat o analiză detaliată a modului de funcționare a companiei, a propus noi practici de business (Business Process Reengineering) și ulterior, în cooperare cu managerii companiei, a proiectat și implementat soluția finală, care este în funcțiune din ianuarie 2017. În prezent, platforma Entersoft are un total de 135 de utilizatori Shop & Trade, respectiv 105 utilizatori EBS, 10 utilizatori WMS back office, 10 utilizatori RF și 10 utilizatori Retail.

Entersoft WMS este utilizat în cadrul Shop and Trade pentru operarea și gestionarea depozitului, recepția mărfurilor, gestionarea comenzilor clienților, ambalare, precum și gestionarea stocurilor.

Soluția Entersoft WMS se dovedește a fi de un real ajutor în zona de sortimentare (colectare completă a unui singur cod în funcție de culoare/mărime). Logica de sortimentare oferă în principal ergonomie, deoarece un cod poate defini zeci de unități. Pe baza documentului de recepție așteptate a unei colectări complete (sortiment), compania știe exact cantitatea inclusă în fiecare cutie. Pentru recepție se folosește un cod de bare. Prin urmare, o mișcare simplă ajută la finalizarea unui proces complicat care continuă apoi cu fluxul tipic de execuție a comenzii (picking & packing). 

De asemenea, tratează cu succes și zona de recepții în vrac. Recepțiile așteptate sunt introduse în sistem și, la sosirea mărfurilor, sistemul WMS creează recepțiile reale corespunzătoare și actualizează automat avizele de primire. Întregul stoc primit este alocat în mod automat comenzilor deschise ale clienților, iar aceste cantități sunt rezervate anumitor clienți. Sunt create și liste de picking. Folosind procese foarte simple și terminale portabile, se pregătesc și se ambalează comenzile clienților și apoi se emit etichetele cu datele de livrare și se aplică pe pachete. Acestea sunt ulterior dirijate și încărcate pe camioane conform programului de livrare. Pe parcursul întregului proces, operatorii din depozit primesc instrucțiuni adecvate din partea sistemului, ceea ce are ca rezultat economii de timp, mai puține acțiuni necesare și evitarea erorilor.

„Entersoft ERP și WMS au acoperit cu succes toate nevoile companiei noastre, în special în ceea ce privește depozitul nostru. Rezultatele au fost evidente imediat după implementare. Ne simțim pe deplin mulțumiți că am selectat aceste soluții și această companie, care și-a dovedit încă o dată profesionalismul și seriozitatea.” - Vasiliki Soufli, IT Manager, Shop and Trade

În urma implementării sistemului integrat Entersoft ERP și WMS, compania Shop & Trade a avut parte de următoarele beneficii:

  • Reducerea cu 30% a timpului necesar procesării și gestionarii recepțiilor și livrărilor în cazul sortimentelor
  • Reducerea cu 15% a timpului necesar procesării și gestionării recepțiilor și livrărilor în cazul cross-docking-ului
  • Reducerea cu 35% a timpului necesar procesării și gestionării recepțiilor și livrărilor în cazul recepțiilor în vrac
  • Reducerea cu 40% a orelor suplimentare ale personalului din depozit
  • Reducerea cu 70% a erorilor de gestionare a depozitului (recepții/livrări/inventar)
  • Reducerea cu 35% a proceselor din Back Office (comenzi clienți / comenzi furnizori / confirmare comenzi / livrări)
  • Creșterea cu 60% a eficienței verificărilor din Back Office

Puteți afla mai multe detalii despre povestea de succes Shop & Trade aflați din studiul de caz pe care îl puteți descărca de aici.

Iar dacă vă doriți mai multe informații despre soluțiile Entersoft Business Suite și Entersoft WMS sau orice altă soluție de business, vă invităm să solicitați o prezentare personalizată cu unul dintre consultanții noștri! 

Solicitați o prezentare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...