Regula de 30 de secunde sau Cum să dai UNDO SEND la e-mail din Gmail

Date: 30-06-2015
Author: Camelia Mihai

Vi s-a întâmplat să trimiteți un e-mail din greșeală?

Acum, cu Gmail, se poate activa opțiunea “UNDO SEND”, care vă permite să vă răzgândiți timp de maxim 30 de secunde prin afișarea unu mesaj. Gmail a lansat inițial această caracteristică în martie 2009, dar a fost ascunsă ca o facilitate experimentală în "Labs".

 

De ce ați vrea să NU trimiteți un e-mail după ce ați dat click pe SEND?

Vi s-a întâmplat tuturor să trimiteți un e-mail care avea scris greșit numele sau avea opțiunea FORWARD TO ALL în timp ce doreați să răspundeți doar unei persoane sau pur și simplu ați uitat să atașați un fișier la e-mail.

Dacă ați trimis din greșeală un astfel de e-mail, a trebuit să trimiteți încă un e-mail cu scuze pentru eroare, să trimiteți din nou cu fișierul atașat sau să explicați că nu ați vrut să spuneți chiar ce e scris în e-mail.

“UNDO SEND”, anterior o caracteristică populară în Gmail Labs, a fost recent adăugată la Gmail pentru toți utilizatorii.

Pași pentru activarea opțiunii “UNDO SEND” în versiunea web-based de Gmail

1. Click în colțul dreapta sus pe icon-ul rotiță din fereastra de Gmail și selectați Settings din meniul drop-down.

Google Apps

2. Din TAB-ul de setări generale, asigurați-vă că "Enable Undo Send" este marcat.

Veți observa că numărul de secunde poate fi schimbat între 5, 10, 20 sau 30. Recomandăm să configurați “UNDO SEND” pentru 30 de secunde, deoarece 5 secunde nu pare a fi suficient. Facilitatea “UNDO SEND” va rămâne activă pentru contul dvs. dacă a fost setată deja în timp ce era încă un experiment.

UNDO-SEND2

3. Derulați până la partea de jos a ferestrei și salvați modificările.

UNDO-SEND3

 

După ce trimiteți un email, un mesaj se va afișa in partea de sus a ferstrei care vă permite să vă răzgândiți timp de maxim 30 de secunde.

UNDO SEND4

Suntem siguri că această facilitate este utilă tuturor utilizatorilor de Gmail iar acum aveți posibilitatea să o activați pentru evitarea greșelilor pe care le facem cu toții.

Pentru mai multe informații despre GoogleApps vă rugăm sa vizitați site-ul nostru: http://www.bitsoftware.eu/ro/solutii/googleapps/ sau să ne trimiteți un mail la adresa sales@bitsoftware.ro. BITSoftware este reseller autorizat GoogleApps în România.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...