Raportul P&L pentru construcții vă dă direcția în business

Date: 30-08-2022
Author: Alina Răfoi

P & L in constructii blogDacă cheltuiți mai mult decât încasați, atunci aveți o problemă. Pentru a crea viitorul, trebuie să “citiți” prezentul, iar acest lucru îl puteții face în mod coerent, fără erori, cu ajutorul raportului P&L. Aflați în continuare de ce o analiza a contului de profit și pierdere vă poate da direcția în business.

Ce este raportul P&L și cum vă ajută?

Pe scurt, raportul P&L este o analiză a veniturilor, cheltuielilor și a profitului obținut, care arată situația financiară a unei companii pe o anumită perioadă. Raportul financiar de profit și pierdere se întocmește semestrial sau anual, fiind cunoscut și ca declarație de venit, situația operațiunilor, situația veniturilor sau situația performanței financiare.

Raportul de profit și pierdere vă ajută să vedeți capacitatea companiei de construcții de a genera profit prin creșterea de venituri, scaderea de cheltuieli sau ambele. Practic, aveți nevoie de un raport P&L, care poate fi generat cu ajutorul soluției SocrateERP, pentru afla starea de sănătate a afacerii. Mai exact, cu un astfel de raport știi cât de bine (sau nu) performează compania și, prin urmare, ce decizii să luați pentru a crește business-ul sau pentru a corecta lucrurile acolo unde nu arată prea bine.

Pe scurt, întocmirea unui raport de Profit și Pierderi vă ajută să vedeți în ce direcție merge afacerea, în funcție de rezultatele financiare raportate. În cazul în care nu obțineți profit, veți vedea ce anume trebuie să îmbunătățiți și unde trebuie să ajustați cheltuielile.

 

Ce beneficii vă oferă un raport P&L?

Mai întâi de toate posibilitatea de a lua decizii înțelepte. Având la îndemână nu doar acest raport, ci și ceilalți indicatori de performanță pe care îi puteți seta în SocrateERP, puteți analiza performanța afacerii și puteți lua cele mai bune decizii în privința veniturilor, a cheltuielilor și a investițiilor pe care le puteți face în funcție de starea de sănătate  organizației pe care o conduceți.  

Tot raportul P&L vă dă posibilitatea să dovediți succesul companiei. În business, orice decizie luată trebuie să se bazeze pe cifre, pentru că acestea nu mint. Rapoartele arată realitatea așa cum este și vă ajută să luați decizii corecte, cu riscuri cât mai mici. Nu mai vorbim despre cazurile în care discutați cu investitori, vreți să luați un credit sau vreți să listați firma la bursă. 

La cârma afacerii, SocrateERP vă aduce vizibilitate și control

SocrateERP vă oferă toate informațiile și, implicit, o imagine de ansamblu privind performanța companiei de construcții pe care o gestionați. SocrateERP ajută la gestiunea eficientă a tuturor proceselor din companie: achiziții, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariaților, echipamentelor și utilajelor, maximizând profitul printr-o execuție eficientă a fiecărui proiect și prin posibilitatea gestionării mai multor proiecte cu resurse mai puține, prin integrarea și automatizarea proceselor cheie.

Rapoartele și analizele financiare sunt generate automat în baza datelor din aplicație care arată toate veniturile, încasările, cheltuielile, plățile programate, cash flow, consumurile de materiale, oameni și utilaje, toate repartizate pe centre de cost. Toate aceste rapoarte se generează rapid, fără bătăi de cap, iar dumneavoastră puteți analiza cifrele și decide cu ajutorul lor în favoarea companiei.

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...