Raportarea SAF-T mai simplă ca niciodată

Date: 06-06-2023
Author: Alina Răfoi

Raportarea SAF-T blogSistemul de raportare SAF-T, implementat în 2022 de marii contribuabili, a devenit obligatoriu și pentru firmele mijlocii de la 1 ianuarie 2023, iar din 2025 va deveni obligatoriu pentru aproape toate companiile.

Socrate SAF-T reduce timpul de validare și depunere a declarației 406

Socrate SAF-T este aplicația dezvoltată de BITSoftware pentru raportarea obligatorie de tip SAF-T (Standard Audit File for Taxation) către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ține cont de toate variabilele necesare pentru a putea fi utilizată de orice companie, indiferent de profilul său. Implementarea este rapidă, iar soluția nu se limitează strict la transmiterea electronică a datelor în formatul solicitat de ANAF, ci acoperă cea mai dificilă parte a procesului de raportare, și anume, preluarea datelor necesare raportării din sistemele informatice utilizate de clienți sau din alte formate csv standardizate. 

        ❇️ Vedeți aici cum vă ajută Socrate SAF-T cu raportarea obligatorie 

În vederea diminuării timpului de validare a declarației SAF-T, am adăugat un serviciu de validare care folosește întotdeauna cea mai nouă versiune a aplicației DUKIntegrator pusă la dispoziție de ANAF. Astfel, o declarație generată cu succes prin intermediul SocrateCloud necesită la final doar semnarea electronică și încărcarea acesteia în SPV. 

Serviciul Socrate SAF-T reduce semnificativ costurile și complexitatea proceselor de generare, mapare și procesare a informațiilor contabile din aplicația ERP, pentru a le converti în fișierul XML solicitat. Cu ajutorul serviciului Socrate SAF-T, toți pașii premergători sunt efectuați direct în SocrateERP, înainte de validarea fișierului XML prin intermediul DUKIntegrator și înainte de încărcarea acestuia în portalul autorităților fiscale. 

Ce spun clienții noștri

“Anul 2022 a fost unul plin de schimbări în sistemul fiscal, în special datorită introducerii obligativității depunerii raportului SAF-T și a facturii electronice (RO e-Factura). Serviciul Socrate SAF-T ne-a ajutat mult cu depunerea declarației 406, iar de la Socrate e-Factura nu am fi avut ce să cerem mai mult, totul se face cu un singur click.

Colaborarea cu echipa BITSoftware a fost întotdeauna ușoară, ne considerăm norocoși că avem alături de noi oameni care ne oferă suport în orice demers. Am avut mereu parte de sprijin, înțelegere și îndrumare de la consultantul nostru de implementare.” Andreea ILIE - Director economic - NURVIL

BITSoftware oferă serviciile Socrate SAF-T, Socrate e-Factura și Socrate e-Transport ca suport în digitalizarea sistemului fiscal

Alături de Socrate SAF-T, oferim și serviciile Socrate e-Factura și Socrate e-Transport. Aceste 3 servicii SaaS dezvoltate de BITSoftware, native AWS Cloud, sunt oferite pe bază de abonament cu cost variabil în funcție de volumul de tranzacții necesare a fi prelucrate. Acestea sunt disponibile atât clienților noștri de SocrateERP, cât și unor terți furnizori de aplicații software de business. Pentru mai multe detalii despre pachetele disponibile, vă invităm să ne trimiteți o solicitare.

Solicitați o prezentare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...