Industria de construcții tot mai presată să adopte soluții digitale

Date: 11-08-2022
Author: Alina Răfoi

Digitalizarea in Constructii Blog (1)În ultimii doi ani digitalizarea a devenit un subiect de interes tot mai mare și pentru sectoarele mai conservatoare și mai rezistente la schimbare, iar industria de construcții este presata mai mult ca oricând să adopte noile instrumente digitale.

Conform Euroconstruct, lider european de prognoză a pieței construcțiilor, adoptarea la scară tot mai largă a soluțiilor software ERP, CRM, sau de Project Management, este tot mai extinsă, iar pentru anii care vor urma, utilizarea acestora se va intensifica. Conform aceleiași surse, România a înregistrat cea mai importantă creștere la nivel european, însă  dificultățile cu care se confruntă companiile de construcții sunt legate mai ales de impactul costurilor, planificarea corectă a bugetelor, urmărirea derulării proiectelor și planificarea optimă a utilizării resurselor. 

Varietatea proiectelor de construcții, dispersia teritorială, concurența, termenele stricte impuse de beneficiari sau activitatea ciclică dictată de condițiile meteo sunt alte provocări majore cu care se confruntă constructorii. De aceea, un management metodic, eficient şi responsabil al proiectelor de construcții asigură respectarea termenelor, a calității și bugetelor, în vederea maximizării satisfacției clienților, dar și a profitabilității. 

BITSoftware vine în sprijinul companiilor din construcții cu o gamă de soluții digitale specializate, care ajută companiile să-și urmărească și controleze îndeaproape execuția fiecărui proiect și, în consecință, să-și eficientizeze afacerea pe de-a-ntregul. 

Vom discuta în continuare despre instrumentele pe care managerii din construcții le au la dispoziție pentru a calcula costurile exacte ale unui proiect, despre cum pot îmbunătăți modul în care se raportează profitabilitatea pe proiect sau despre cum se poate realiza planificarea resurselor.

SocrateERP înseamnă un pas înainte atât în ceea ce privește eficientizarea, cât și în tot ceea ce înseamnă rezultate mai performante, resurse mai bine alocate, procese mai fluide. 

 În ultimii ani, SocrateERP a câștigat tot mai mult teren în industria de construcții din România, clienții noștri beneficiind de funcționalități critice pentru sectorul construcțiilor

Controlul șantierelor

Șefii de șantier pot introduce și pot consulta în orice moment date în sistem, direct din șantier. Cele mai importante informații sunt cele privitoare la consumuri sau recepții de materiale pe proiecte, pontaje și utilaje. Veți ști în orice moment când și cu ce materiale trebuie să vă aprovizionați pentru proiectele de construcții, astfel încât să nu existe întârzieri. 

Aplicație mobilă pentru pontaj direct de pe șantier

SocratePontaje permite preluarea pontajelor de către șefii de echipă sau șefii de șantier direct pe mobil sau pe tabletă pentru angajații din subordine pe proiectele pe care le au în derulare, fiind disponibilă introducerea orelor lucrate la nivel de fază și subfază. Aplicaţia are o interfaţă prietenoasă, foarte intuitivă şi uşor de folosit, și funcționează atât online, cât și offline.

Urmărirea proiectelor de construcții

Urmărirea proiectelor de construcții presupune urmărirea modului de realizare și stadiul fiecărui proiect. Asta înseamnă că pentru fiecare proiect există în sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze și subfaze și pentru fiecare din acestea se urmăresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, fază, subfază și activitate se poate genera un raport comparativ: previzionat versus realizat.

Urmărirea echipamentelor și a utilajelor

Echipamentele și utilajele sunt indispensabile în orice proiect de construcții. Tocmai de aceea este necesară o monitorizare a acestora, atât a timpului alocat pe proiect, fază sau subfază, cât și a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj în parte se înregistrează orele lucrate, consumul de motorină, precum și numărul de kilometri parcurși.

Sistem de raportare în timp real 

Orice manager din construcții își dorește să aibă un control al proiectelor sale în derulare și al relației cu clienții și furnizorii, astfel încât să știe stadiul proiectelor, al costurilor și al veniturilor și care este profitul în timp real. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din construcții își pot urmări în timp real profitabilitatea, atât la nivel de proiect, cât și la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje și de transport realizate versus cele planificate la nivel de fază, subfază și proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, producție în curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate. 

Pentru mai multe detalii despre soluțiile software pentru construcții, accesați https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ și stabiliți o întâlnire cu un consultant.

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...