Îmbunătățirea eficienței operaționale în distribuția de materiale de construcții

Date: 12-06-2017
Author: Alina Răfoi

imbunatatirea eficientei operationale in distributia de materiale de constructii.png

 

Indiferent că distribuiți cărămizi, adezivi, mortar sau ciment, industria de distribuție de materiale de construcții este plină de cerințe dificile pe tot parcursul canalului de aprovizionare. Distribuitorii de materiale de contrucții se confruntă cu fluctuații ale cererii, în funcție de diverși factori (condiții meteo, sezonalitate, etc.) Companiile distribuitoare de materiale de construcții au nevoie de o soluție ERP scalabilă și flexibilă, cu funcționalități avansate capabile să satisfacă cerințele fiecărui departament de la primirea comenzii, procesarea ei, aprovizionarea și controlul inventarului, livrare și până la înregistrarea facturii și încasarea acesteia.

 

Sistemul integrat SocrateERP are funcționalități adaptate cerințelor din distribuția de materiale de construcții, prin care clienții noștri își îmbunătățesc performanța în vânzări și eficiența organizațională, își reduc costurile, îmbunătățind în același timp și gradul de satisfacție al clienților.

 

Un exemplu de succes este Safero, firmă specializată în distribuția de materiale de construcții necesare pentru realizarea de construcții la roșu, indiferent de anvergură. Tipurile variate de clienți, furnizori, produse și servicii au născut nevoia de implementare a unui sistem integrat de gestiune, care să permită urmărirea și gestiunea fiecărui produs din lista de articole de la intrarea în depozit, la stocare, inventariere, reaprovizionare, vănzare, ridicare și livrare și până la transferuri între depozite, încasări, plăți și contabilitate. În plus, se simțea nevoia unui sistem de gestiune capabil să furnizeze informații și rapoarte în timp real și care să impună un mod de lucru unitar ca și flux al documentelor sau denumire a articolelor.

 

“În urma implementării sistemului SocrateERP acum peste 8 ani, am reușit introducerea unor proceduri de livrare și stocare care înainte lipseau. Acum avem un control eficient din punct de vedere economic, financiar și comercial”, a declarat IT Managerul companiei Cavilas.

 

Tot la capitolul rezultate adăugăm creșterea numărului de clienți și a veniturilor, reducerea costurilor logistice prin creșterea cu 20% a vitezei de rotație a stocurilor, reducerea cu 25% a erorilor de prelucrare a documentelor, ceea ce a crescut gradul de satisfacție al clienților și a redus rupturile de stoc. SocrateERP reprezintă pentru toți clienții noștri suportul pentru un management coerent și unitar la nivel structural.

Descărcați studiul de caz pentru mai multe detalii despre beneficiile de care grupul de firme Safero se bucură de peste 8 ani.

 

SocrateERP de la BITSoftware respectă toate cerințele unei companii de distribuție de materiale de construcții:

  • Managementul relației cu clientul
  • Introducerea ușoară a comenzilor
  • Funcționalități avansate pentru reglarea politicilor de preț
  • Procesarea comisioanelor de vânzări
  • Previzionarea încasărilor
  • Optimizarea procesului de achiziție și a necesarului de aprovizionare
  • Gestiunea inventarului
  • Optimizarea proceselor logistice și de depozitare
  • Analize și rapoarte specifice în timp real

Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...