Eficientizarea proceselor din distribuție cu SocrateERP - un “must” în noile condiții

Date: 11-05-2021
Author: Alina Răfoi

BITSoftware - Articole blog - Imagini Social Media (15)

Companiile din industria de distribuție sunt nevoite să se adapteze rapid pentru a-și maximiza performanța, pentru a-și crește eficiența și profitabilitatea și, în final, pentru a menține satisfacția clienților, mai ales în condițiile în care aceștia au cerințe tot mai mari. Necesitatea controlului și eficientizării proceselor de business sunt condiții esențiale ale succesului. 

 

O soluție ERP automatizeaza și eficientizează procesele din distribuție și oferă informații corecte în timp real, ca să se poată identifica și rezolva rapid orice situație apărută.

 

Flux de informații îmbunătățit 

Când vorbim despre comunicarea cu clienții sau despre cea cu furnizorii, fluxul de informații trebuie să meargă ca uns. 

SocrateERP pentru distribuție permite accesul la API prin care se poate integra cu platforme de e-Commerce B2B, pentru comunicarea dintre furnizori și clienți. Aceștia pot plasa comenzi online, urmări starea comenzilor, a facturilor, a produselor care sunt pe stoc și pot afla noutăți despre produse. 

 

De asemenea, în relația cu retailerii, SocrateERP se poate integra cu platforme EDI (DocXchange, Tecnet), pentru a nu dubla operațiunile în programul de contabilitate. Astfel, documentele se operează direct din ERP, iar acestea se vor trimite automat către platforma EDI. Același lucru este valabil și pentru comenzi, acestea sunt importate automat în SocrateERP fără să mai fie nevoie de introducerea lor manuală.

 

Vizibilitate în timp real în zona stocurilor

Conectivitatea și capacitatea de a utiliza datele în moduri noi au introdus o îmbunătățire majoră la nivel de vizibilitate a lanțului de aprovizionare. Soluțiile digitale care permit conectarea dinamică între distribuitori și parteneri, oferă informații în timp real despre stocuri, nu doar cele propriii, dar și cele ale partenerilor, la fel ca și asupra comenzilor care se află în tranzit. 

 

În depozite, SocrateERP și FluxVision WMS transformă modul în care inventarul poate fi urmărit și gestionat, permițând automatizarea proceselor logistice. Urmărirea stocurilor în timp real prin coduri de bare oferă nu doar vizibilitate asupra nivelurilor de inventar, dar și a datelor de expirare și a locațiilor în care se află stocurile.

 

Agilitate, eficiență și profitabilitate în distribuția omnichannel 

Pentru a putea răspunde cât mai rapid schimbărilor din piață, dar și pentru a crește eficiența și profitabilitatea, un manager are nevoie de informații corecte și în timp real, care să-i permită să analizeze rapid rezultatele, evoluția vânzărilor, profitabilitatea pe produse, categorii, etc. SocrateERP vine cu o serie de rapoarte specializate și de dashboard-uri, cu ajutorul cărora se pot dezvolta strategii și fundamenta decizii care să ducă la creșterea vânzărilor, la creșterea gradului de satisfacție al clienților și la sporirea vizibilității sau a acoperirii în piață. 

 

SocrateERP pentru distribuție este o platformă deschisă care poate fi integrată cu diverse soluții specializate care completează funcționalitățile deja existente.

 

Schema-integrari-SocrateERP-1024x744

Companii mari din România care activează în distribuție folosesc soluția SocrateERP pentru a avea o imagine clară și unitară asupra întregului lanț de distribuție. Pentru mai multe detalii despre soluția SocrateERP pentru distribuție, accesați pagina http://www.bitsoftware.eu/software-erp-distributie/, unde puteți solicita o întâlnire cu un consultant BITSoftware sau puteți descărca 3 ebook-uri care va pot fi utile:

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...