Digitalizați activitățile de payroll cu SocrateSalarii

Date: 13-01-2022
Author: Alina Răfoi

top-view-payroll-concept-with-document_23-2149103944

Fără o soluție informatică, firmele din România se confruntă cu procese complicate de gestiune a personalului. Echipele de resurse umane jonglează cu mii de documente, introducând manual și verificând toate informațiile legate de contracte de muncă, salarizare, pontaje, concedii. Și ca în orice muncă manuală, se pierd foarte mult timp și resurse, plus că este inevitabil să nu apară erori, care pot conduce la amenzi în urma controalelor efectuate de ITM.

 

Știm cu toții deja că fiecare an vine cu noi modificări legislative. Nici 2021 nu ne-a dezamăgit, deși a fost un an mai liniștit, și a venit cu modificări legislative cărora am reușit să le facem față rapid și cu succes, astfel încât Socrate Salarii să poată acoperi toate aceste noi spețe. 

 

Pentru că am avut din nou un an pandemic, care ne-a solicitat să ne adaptăm la noile condiții de muncă, probabil una dintre cele mai importantă noutate a anului trecut a fost introducerea kurzarbeit, fapt care a venit cu nevoia de a modifica declarația 112. 

 

De asemenea, au fost necesare modificări și pe validările de concedii medicale. În acest sens, au fost introduse restricții mai mari la acordarea zilelor de concediu medical, precum și definirea numărului de zile de carantină plătite de stat (în mod diferențiat, dacă deplasările s-au făcut în interes personal sau daca au fost delegații de serviciu). 

 

Pornind de la solicitarea unuia dintre clienții noștri din zona de construcții, care beneficiază de facilități fiscale, am implementat pilonul 3 de pensie facultativă, astfel încât angajații acestora să nu fie dezavantajați la pensie. Această nouă opțiune este acum disponibilă și aplicabilă oricărui client, indiferent de industria din care face parte.

 

O altă noutate este dezvoltarea unui ecran specific dedicat clauzei de neconcurență la solicitarea unuia dintre clienții noștri. Astfel, în sistem se face calculul contribuțiilor, exportul declarației 112, cu opțiune de creare monografie distinctă.

 

Pentru clienții care rulează proiecte cu finanțare europeană, am definitivat partea de raportare pe proiecte. Astfel, avem posibilitatea de a urmări proiectele cu finanțare cu tot ce presupune acest lucru: pontaje, state de salarii, note contabile, absolut toată raportarea la nivel de proiect. 

 

Pe lângă aceste actualizări majore, au fost și câteva minore dintre care amintim:

  • Actualizări de adeverințe care au venit pe cale legislativă
  • Modificări de centralizatoare solicitate de Casa de Sănătate
  • Modificări în privința definirii angajatului (pentru fiecare angajat se definește atât adresa din buletin, cât și o adresă declarată)
  • Diverse îmbunătățiri la nivel de interfață și filtre implicite care să ajute la automatizarea unor operațiuni repetitive
  • Modificări la modul de calcul al popririlor, prin introducerea unui sistem de prioritizare

 

Pentru anul în curs, avem în vedere noi dezvoltări care să răspundă la noi situații care apar în practică. Clienții Socrate Salarii sunt mereu la zi cu modificările legislative și vor continua să beneficieze de toate aceste update-uri fără costuri suplimentare, iar angajații din departamentele de resurse umane câștigă timp și bani.

 

Socrate Salarii este o soluția de salarizare disponibilă atât în cloud, cât și on-premise, utilizată de firme private românești medii și mari care realizează definirea şi gestionarea structurii de personal. Aceasta răspunde 100% cerințelor legislative românești. Utilizată de firme cum ar fi RCS RDS, Premium Aerotec, UMEB sau Domeniile Tohani, Socrate Salarii realizează definirea și gestionarea structurii de personal, evidența contractelor, a pontajelor, evidența drepturilor salariale, a bonificațiilor, concediilor de odihna și medicale precum și a altor drepturi și rețineri care se aplică salariatului sau companiei angajatoare, note contabile, declarații cerute de legislație și alte rapoarte și statistici. 

 

Softul de salarizare oferă o multitudine de rapoarte, atât de salarii (raport de repartizare a salariilor pe centre de profit, raport al salariilor în funcție de condițiile de muncă, raport de structura a salariilor), cat și de pontaj, concedii, rapoarte de rețineri, rapoarte pentru tichete de masa și fișe fiscale pentru angajați. De asemenea, aveți la dispoziție un editor al rapoartelor în interfața Socrate Salarii, astfel încât să nu depindeți de departamentul tehnic. 

 

Interfața este una prietenoasă, în limba romană, cu meniuri simplificate care fac disponibilă imediat informația relevantă, cu rapoarte flexibile și ușor de modificat de utilizatori fără a necesita competențe IT. Majoritatea configurărilor legislative pot fi realizate de către utilizatori direct din interfața de lucru, independent de dezvoltatorul software, ceea ce permite operarea în timp scurt și în noii parametri legislativi.

 

Mai multe detalii despre Socrate Salarii, abonamentele disponibile sau durata de implementare, puteți găsi pe pagina dedicata soluției complete de salarizare sau ne puteți solicita o prezentare personalizată.

 

Socrate Salarii Software Prezentare Personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...