De ce să livrați prin dropshipping?

Date: 09-07-2021
Author: Alina Răfoi

dropshipping-3264486_1280

Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul, dropshipping-ul este un sistem care permite livrarea comenzilor preluate prin magazinul online direct de la furnizor către client. Dropshipping-ul este o opțiune care capătă din ce în ce mai multă relevanță ca model de afaceri viabil pentru toți cei care au și magazine online. Acest model de distribuție scutește proprietarul de sarcinile logistice și este strâns legat de comerțul online.

 

Avantajele dropshipping-ului

Odată ce am explicat ce înseamnă dropshipping-ul, haideți să vedem pe scurt principalele avantaje de a lucra în acest mod.

 

Zero stocuri de gestionat

Bineînțeles, veți fi scutit de gestionarea stocului, aspect care implică o economisire financiară semnificativă. Având în vedere că nu trebuie să gestionați stocuri, nu va trebui să investiți în depozitare și nici în întreținere. Aceasta este principala atracție a dropshipping-ului, care vă permite să vă ocupați de vânzări și să înregistrați profit maxim fără a vă ocupa de aspectele logistice.

 

Costuri reduse

Furnizorul gestionează toată marfa din stoc, înregistrează comanda, face pickingul, pregătește pachetul pentru livrare și coordonează livrarea cu firmele de curierat corespunzătoare pentru fiecare zonă. 

 

Focus pe vânzări

Faptul că nu trebuie să vă preocupați de depozitare și livrare vă lasă mult timp pentru ceea ce este cu adevărat important: să vindeți. Prin delegarea muncii către un operator dropshipping, vă puteți ocupa să atrageți cât mai mulți clienți.Veți putea întrebuința resursele, atât financiare, cât și de timp, pentru ca business-ul să ajungă acolo unde vă doriți.

 

Ofertă bogată de articole

Dropshipping-ul vă permite să oferiți un catalog mult mai bogat de articole, pe care cu greu l-ați putea avea dacă ați lucra cu stocuri proprii. În plus, stocurile vor fi actualizate în mod constant, fără vreun efort din partea dumneavoastră. 

 

Evoluție și creștere rapidă 

În distribuția tradițională, evoluția poate fi limitată de lucruri simple, cum ar fi dimensiunea spațiului comercial sau cea a depozitului. Pentru a putea crește, proprietarul va trebui să caute un nou spațiu și să adapteze cheltuielile cu care vine această mutare. Acest model de distribuție vă permite să puteți atrage către magazinul online tot traficul pe care îl doriți, fără să riscați să vindeți prea mult și să nu puteți gestiona comenzile. Furnizorul de dropshipping se va ocupa ca toate comenzile să ajungă la timp la clienții dumneavoastră.

 

Construiți un business performant cu soluțiile potrivite

Pentru a putea răspunde cât mai rapid schimbărilor din piață, dar și pentru a crește eficiența și profitabilitatea, un manager are nevoie de informații corecte și în timp real, care să-i permită să analizeze rapid rezultatele, evoluția vânzărilor, profitabilitatea pe produse, categorii, etc. SocrateERP vine cu o serie de rapoarte specializate și de dashboard-uri, cu ajutorul cărora se pot dezvolta strategii și fundamenta decizii care să ducă la creșterea vânzărilor, la creșterea gradului de satisfacție al clienților și la sporirea vizibilității sau a acoperirii în piață. 

 

SocrateERP pentru distribuție este o platformă deschisă care poate fi integrată cu diverse soluții specializate care completează funcționalitățile deja existente.

 

 

Companii mari din distribuție folosesc soluția SocrateERP pentru a avea o imagine clară și unitară asupra întregului lanț de distribuție. Pentru mai multe detalii despre soluția SocrateERP pentru distribuție, accesați pagina http://www.bitsoftware.eu/software-erp-distributie/, unde puteți solicita o întâlnire cu un consultant BITSoftware sau puteți descărca 3 ebook-uri care va pot fi utile:

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...