Controlul materialelor de construcții pe șantier, de la aprovizionare și până la consum

Date: 17-06-2022
Author: Alina Răfoi

Controlul mmaterialelor blog

 

Conform ZF, procentul cu care s-au majorat prețurile principalelor materiale de construcții este între 15 și 100% din martie 2021 până în martie 2022, în condiţiile în care şi în primăvara anului trecut aceleaşi materiale trecuseră deja prin câteva runde de scumpiri. Aveți nevoie să mențineți un control riguros al materialelor consumate pe șantier, iar SocrateERP este soluția potrivită. De ce? Explicăm mai pe larg în continuare.

 

Materialele de construcții nu doar că sunt esențiale, ci sunt necesare în cantități foarte mari, de ordinul tonelor, ceea ce face complicată aprovizionarea (la timp și la un cost decent, care să permită firmelor de construcții să-și mențină marja de profit fără să afecteze portofelul cumpărătorului), mai ales în condițiile actuale ale crizei de materiale de construcții. 

 

Pandemia și blocajele apărute în lanțurile de distribuție au accentuat o provocare veche pentru companiile de construcții: aprovizionarea cu materii prime. În acest context, tot mai multe companii considera implementarea unui sistem ERP singura soluție pentru alinierea comenzilor de la clienți cu disponibilitatea stocurilor și planificarea și automatizarea procesului de aprovizionare.

 

Nu e o noutate, și până acum consumul de materiale pe șantier trebuia controlat, dar în condițiile actuale cu toate aceste provocări, nevoia de control este și mai mare. Este clar, nu putem influența nici lanțul de aprovizionare, nici prețul de achiziție, dar vă putem oferi soluția software care vă ajută să faceți aprovizionarea la timp pentru șantierele și proiectele de construcții pe care le aveți în derulare și să mențineți un control riguros al tuturor materialelor consumate pe proiect, faze, subfaze și activități, astfel încât să minimizați la maximum pierderile. 

 

SocrateERP pentru optimizarea aprovizionării cu materiale de construcții. Aprovizionați la timp, în cantitățile necesare și la prețul corect!

 

SocrateERP oferă o mână de ajutor companiilor de construcții, prin capacitatea de aliniere a contractelor cu aprovizionarea și disponibilitatea stocurilor pentru o derulare eficientă a proiectelor de construcții. 

 

 

Utilizarea soluției SocrateERP duce la automatizarea acestui proces și la eliminarea sincopelor. Cheia o reprezintă capacitatea de colectare și corelarea datelor și integrarea acestora într-un flux coerent de la vânzare, aprovizionarea cu materii prime, execuția lucrării și până la livrarea proiectului către client. 

 

Pentru fiecare proiect de construcții în parte, se realizează un necesar de materiale divizat pe faze, subfaze și activități, în baza căruia se caută cele mai bune oferte și se fac comenzi furnizor. În cazul în care faceți aprovizionare la un loc pentru toate șantierele și proiectele pe care le aveți în derulare, la momentul recepției, SocrateERP vă permite să faceți rezervare de materiale pe proiecte, faze și subfaze, astfel încât să nu puteți utiliza anumite materiale decât pentru proiectul/faza/subfaza alocată în sistem. 



SocrateERP pentru controlul consumurilor de materiale de construcții pe șantier. Limitați pierderile și aduceți pe șantier doar materialele de care aveți nevoie la momentul la care aveți nevoie de ele! 

 

De cele mai multe ori, șantierele nu beneficiază de un depozit de materiale, astfel că șeful de șantier este nevoit să comande materiale pentru a se potrivi în mod optim nevoilor, ca să evite ca materialele să fie livrate în exces pe șantierul proiectului. De asemenea, trebuie să evite și situațiile în care să-i lipsească materialele necesare de pe șantier, ca să nu existe timpi morți și întârzieri în livrarea proiectului de construcții. Un echilibru destul de greu de menținut fără ajutorul unei soluții software. 

 

Cu ajutorul soluției SocrateERP, șeful de șantier poate să ​​țină evidența și controlul materialelor/stocurilor prin:

  • înregistrarea în evidența proiectului/fazelor/subfazelor a materialelor și utilajelor livrate de către furnizori
  • recepția și verificarea materialelor aflate în gestiune
  • înregistrarea cererilor de livrare de materiale către echipele aflate în șantier
  • notificarea periodică în cazul scăderii cantității de materiale în stoc
  • raportări cu privire la evidența materialelor și mișcarea acestora în cadrul proiectului

 

Controlul consumului de materiale pe șantier poate face o diferenta majora în calitatea și profitabilitatea proiectului de construcții. SocrateERP ​​oferă 100% transparență în modul de lucru și control crescut asupra proiectelor de construcții. Citiți mai multe informații despre SocrateERP pentru construcții: https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ și apoi haideți să discutăm! 

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...