Companiile de construcții împinse de contextul actual să prioritizeze și să accelereze digitalizarea

Date: 22-11-2022
Author: Alina Răfoi

Prioritizare digitalizare constructii blogIndustria de construcții este tot mai presată, dar și încurajată, să adopte noile instrumente digitale. Piața de construcții se află într-un moment cheie cauzat de creșterea prețurilor la materiile prime, de lipsa forței de muncă calificată în domeniu, dar și de adaptarea continuă la cerințele de sustenabilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească. Transformarea digitală și automatizarea în construcții reprezintă primii pași pe care industria de construcții trebuie să-i parcurgă cât mai rapid.

De ce presată? Pentru că transformarea digitală este din ce în ce mai des menționată printre factorii meniți să sporească competitivitatea organizațiilor și menținerea profitabilității în industria de construcții. Companiile care decid să treacă prin procesul de transformare digitală o fac din mai multe motive, iar cel mai comun dintre ele este cel legat de necesitatea de a rămâne competitiv pe piață, iar utilizarea soluțiilor software dedicate industriei de construcții o face posibilă. Tot soluțiile software dedicate industriei reușesc să rezolve provocări care sunt din ce în ce mai mari, legate de aprovizionare, utilizarea cât mai corectă a resurselor, cât și cele legate de lipsa de personal specializat. 

Cum este încurajată prioritizarea și accelerarea adoptării instrumentelor digitale? Uniunea Europeana pune la dispoziția companiilor interesate fonduri europene nerambursabile pentru digitalizarea activității de pe șantier. Vorbim despre două două măsuri, respectiv POC 4.1.1.bis - fonduri pentru retehnologizare și digitalizare și PNRR C9 - Programul de digitalizare a IMM-urilor

Un studiu realizat de Valoria în parteneriat cu doingbusiness.ro arată că principalele beneficii pe care le aduce procesul de digitalizare companiilor din construcții sunt creșterea eficienței operaționale (67%) și reducerea costurilor (56%). Un alt raport publicat de Euroconstruct, lider european de prognoză a pieței construcțiilor, concluzionează că adoptarea la scară tot mai largă a soluțiilor software ERP, CRM, sau de Project Management, este tot mai extinsă, iar pentru anii care vor urma, utilizarea acestora se va intensifica. 

De peste 29 de ani, BITSoftware este expertul în soluţii ERP, CRM, BI și WMS, cu implementări în peste 300 de companii, atât din România, cât și din străinătate. Reușim să acoperim nevoi atât departamentale, cât și ale întregii companii cu soluțiile ERP, CRM și WMS în cloud, având și soluții software specifice pentru industria de construcții.

SocrateERP este soluția care susține activitatea și digitalizarea companiilor de construcții prin: 

  • Suport în aprovizionare prin controlul calității și al nivelurilor de stoc și posibilitatea de a planifica achizițiile, astfel încât să aveți cantitățile necesare la timpul potrivit și la un preț cât mai bun. 
  • Controlul activității de pe șantier prin introducerea și posibilitatea de a consulta în orice moment informații privitoare la consumuri, recepții, pontaje și utilaje.
  • Posibilitatea de a introduce în timp real pontajul muncitorilor direct de pe șantier și de a urmări și gestiona forța de muncă direct de pe șantier. 
  • Gestionarea lucrărilor de construcții prin monitorizarea tuturor activităților pe proiecte, faze și subfaze. 
  • Urmărirea echipamentelor și a utilajelor, precum și planificarea și urmărirea acestora pe lucrări.
  • Gestionarea veniturilor, a costurilor și a bugetelor pe o singură platformă, pentru a avea o profitabilitate a proiectelor de construcții în timp real. 

Așadar, transformarea digitală nu mai este doar o opțiune, ci condiția esențială de a rezista pe o piață plină de provocări, și care face companiile de construcții să fie competitive și agile. Pentru mai multe detalii despre soluțiile BITSoftware pentru construcții, accesați https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ și stabiliți o întâlnire cu un consultant.

 

Descoperiți SocrateERP, soluția completă pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...