Aplicație web de gestiune a ambalajelor pentru Retaileri

Date: 07-07-2023
Author: Alina Răfoi

Packaging CSR Blog

“Ne interesează viitorul pentru că acolo ne vom petrece restul vieții”. Credem în asta și considerăm că fiecare din noi poate face ceva, un gest oricât de mic, în fiecare zi pentru a transforma societatea și mediul în mai bine. De câțiva ani deja, se vorbește și se investește tot mai mult în mijloace de protecție a mediului. Iar una dintre metodele de a proteja mediul în care trăim este reciclarea și investiția în mijloace de reciclare și de reducere a deșeurilor provenite din ambalaje.

Taxa pe ambalaje este una dintre obligațiile pe care agenții economici le au la Fondul pentru Mediu. Agenții economici care importă, produc sau distribuie produse ambalate sunt obligați să plătească diferite contribuții și taxe. Identificarea, raportarea și achitarea acestora se face lunar, trimestrial sau anual, conform calendarului fiscal.

În ceea ce privește taxa pe ambalaje, sunt vizați absolut toți operatorii economici care introduc pe piața națională bunuri ambalate, care distribuie pentru prima dată pe piața națională ambalaje de desfacere și operatorii economici care închiriază, sub orice formă, cu titlu profesional, ambalaje. Vă dați seama cât de complicat este să se mențină o evidență a tuturor ambalajelor când vorbim de zeci de produse? Dar dacă vorbim de mii sau zeci de mii, cum e în cazul marilor retaileri? 

Aplicația Packaging - CSR pentru o abordare responsabilă

Aplicația web Packaging - CSR de gestiune a ambalajelor ajută companiile să se alinieze la cadrul legislativ în vigoare. Este aplicație nouă, utilă, prietenoasă, extrem de ușor de utilizat, apărută din necesitatea reală de simplificare și eficientizare a procesului de management al deșeurilor și de interacțiune cu autoritățile de mediu din România.

Contactați-ne pentru un demo

Pe scurt, aplicația digitalizează activitățile de evidență, gestionare și raportare a obligațiilor de mediu, iar scopul ei este de a permite utilizatorilor să adauge informații despre ambalaje, pe baza cărora organizația va raporta către autoritățile locale de mediu și către alte entități locale sau internaționale, pentru a fi în conformitate cu legile de mediu. 

Ce beneficii aduce?

  • Alinierea permanentă a companiilor la cadrul legislativ în vigoare
  • Siguranța și accesibilitatea permanentă a datelor de mediu
  • Economie timp și sporirea productivității, deoarece nu mai este nevoie de calculul manual al cantităților de ambalaje introduse pe piață și raportate către Administrația Fondului de Mediu
  • Eliminarea apariției erorilor umane sau a riscului amendării de către Garda de mediu
  • Siguranța și accesibilitatea permanentă a informațiilor despre ambalaje

Cu peste 30 ani de experienţă în domeniu, BITSoftware dezvoltă și implementează soluții software care permit companiilor să își îmbunătățească productivitatea și serviciile prin simplificarea și automatizarea tuturor proceselor pentru atingerea obiectivelor lor de creștere și digitalizare. Ca parte a Grupului Entersoft, suntem acum unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business din România, cu un portofoliu vast de produse, acoperind nevoi la nivel de companie și departamentale cu soluții ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales și Service, precum și BI și alte soluții pentru aproape toate verticalele. 

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...