Trebuie să ne pregătim pentru piețe cu un potențial mai mare #Start Export

Date: 27-09-2019
Author: Dan Grigore

2019-08-26_14-47_Despre-Noi-–-IBFROMANIAAcum câteva săptămâni, am avut plăcerea să particip la International Business Forum, a doua ediție, sub egida Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care și-a propus să mobilizeze antreprenorul român, și când spun asta, mă refer la micile companii, sau acelea care își doresc să facă pasul următor, mergând către piața externă.

 

Debutul acestui eveniment a fost caracterizat de o mare doză de optimism, transmisă cu succes de către doamna Roxana Mânzatu - Ministrul Fondurilor Europene, care a transmis un mesaj foarte scurt și concis, și anume că valoarea proiectelor finanțate de Fondurile Europene se vor tripla și anume de la 2,1 miliarde euro vor ajunge la 6 miliarde. OK, toate bune și frumoase dar unde se vor duce acești bani? Fondurile vor finanța competitivitatea IMM-urilor, Digitalizarea companiilor, Inovare și Comerț electronic.

 

După această introducere promițătoare, Ministrul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea a povestit despre o serie de companii Românești care au reușit nu doar să exceleze cât și să ne fie mândri că suntem români.

 

Printre acești invitați, o persoana apropiată mie, Marius Ștefan owner AUTONOM care deține o companie de Rent a Car care a ajuns la peste 9.000 masini, cu sedii în mai multe țări, a ținut să amintească faptul că principalele bunuri valori ale unei companii sunt cultura organizațională și oamenii, și nu doar investind aici a reușit să ajungă la performanțele actuale, ci și urmărind îndeaproape toți parametrii companiei, și alimentând cu câte o care pe lună fiecare angajat.

 

Un alt invitat, care m-a impresionat, a fost doamna Doina Cepalis, owner Te-Rox Prod din Pașcani companie aflată acum în topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa, care a pornit o investiție de 10.000 de dolari și mult mult suport oferit de oamenii din fabrică. Din nou oamenii spiritul antreprenorial dar mai ales o foarte fină analiză a proceselor a dus către un business de succes.

 

Bineînțeles, mai toate ambasadele și-au oferit porțile larg deschise către deschiderea de noi business-uri în țările reprezentate și nu voi insista acum pe fiecare oportunitate în parte, dar cert este că sunt suficiente metode și unelte la îndemâna fiecăruia pentru a atinge noi piețe, trebuie doar să fii pregătit.

 

Prin urmare, un lucru este cert, compania fiecărui antreprenor trebuie bine pusă la punct înainte de a face un pas mai departe, și primul ar fi integrarea și automatizarea proceselor din companie, cu o soluție software ERP modernă și flexibilă, care să permită o vizibilitate totală asupra tuturor aspectelor care pot fi îmbunătățite dar mai ales o monitorizare a tuturor parametrilor. Piața externă, desigur, are un foarte mare potențial, însă trebuie să fii pregătit să-ți scalezi business-ul altfel oportunitatea poate lua turnuri dezastruoase pentru companie.

 

Atât pentru proiecte pe fonduri Europene cât și contractare directă, compania noastră, BITSofware, vă stă la dispoziție cu platforme integrate de gestiune operațională și financiar-contabilă, pregătite pentru integrări de tip B2B, B2C cu furnizori locali de servicii, bănci dar și retaileri sau platforme de tip 3PL și aici mă refer la SocrateERP, FieldBook Agri Apps pentru Agricultură, platforma de business Intelligence SocrateBI, gestiunea angajaților cu SocrateSalarii și multe altele.

 

Cu o experiență de peste 25 ani, cu servicii furnizate în 70 de țări prin intermediul celor peste 250 clienți, noi spunem că am ajuns la maturitatea necesară pentru ca business-ul dumneavoastră să treacă la următorul nivel, și credem că suntem un partener împreună cu care veți susține creșterea afacerii dumneavoastră pe termen mediu și lung.

 

Câteva exemple privind industria din care faceți parte, puteți vedea la aceste link-uri,  Distribuție , Logistică, FMCG, Vinificație, Agricultură, Retail, Construcții și Servicii profesionale dar mai importante sunt poveștile de succes pe care le veți vedea aici și locul destinat poveștii dumneavoastră pe care îl vom scrie împreună.

 

Să ne revedem cu bine!

 

foto: http://www.imm.gov.ro

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...