Socrate Salarii mereu la zi cu noile modificări legislative

Date: 29-05-2020
Author: Alina Răfoi

Domeniul fiscal este, de obicei, unul dintre cele mai afectate de schimbări în România. Suntem obișnuiți cu schimbările frecvente de legislație privind taxele și impozitele pentru venituri obținute și salariile angajaților. Anul acesta nu face deloc excepție de la această regulă, prima perioadă a anului fiind extrem de aglomerată, bogată în OUG-uri, iar modificările impuse de acestea sunt deja vizibile în cea mai recentă versiune a soluției Socrate Salarii. Am reușit cu succes, ca de fiecare dată, să răspundem în timp util la toate modificările foarte dinamice pe legislația generată de starea de urgență din punct de vedere salarial.

 

Prezentăm în continuare câteva dintre cele mai recente actualizări.

O zonă în care avem mulți clienți și care a beneficiat de câteva modificări legislative, pe care am reușit să le acoperim, a fost cea a construcțiilor. Vorbim aici de prevederile legii 263 din 2019, care a adus modificări ale regulilor de aplicare a facilităților fiscale pentru sectorul construcțiilor. Am făcut, de asemenea, și actualizarea declarației 112.

 

Un alt element de interes pentru companiile care lucrează cu zilieri. Din punct de vedere al integrării SocrateCloud și Socrate Salarii, am introdus importul de pontaje pentru zilieri și angajați pe proiecte. O altă noutate este și faptul că se face nota contabilă pentru aceste alte tipuri de venituri (zilieri, drepturi de autor), care se poate defini și genera acum automat. 

 

Una dintre primele măsuri luate de stat și implementate de Socrate Salarii încă din cursul lunii martie pentru a sprijini angajații ale căror locuri de munca au fost afectate de pandemie este cea prin care părinții cu copii în vârstă de până în 12 ani pot beneficia de zile libere de la stat platite cu 75%. 

 

Am acoperit, de asemenea, și prevederile OUG 30/2020, care, pe scurt, prevede introducerea șomajului tehnic, cu toate implicațiile pe care le are (împărțirea sumelor de plată între stat și angajator, acordare prime, popriri și alte spețe, cum ar fi cele cu privire la angajații din IT sau persoanele cu handicap, care nu pot beneficia de două facilități în același timp). 

 

În pregătire avem publicarea versiunii care aduce modificările declarației 112, ale cărei specificații tehnice au fost publicate de către ANAF pe 22 mai. 

 

Așa cum spuneam, o perioadă cu intense și destul de multe provocări, atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri, cărora am reușit să le fim aproape, ca de fiecare dată, asigurându-le suportul și oferindu-le îndrumări din punct de vedere al aplicării legislației în vigoare. 

 

Socrate Salarii este o soluția de salarizare utilizată de firme private românești medii și mari care realizează definirea şi gestionarea structurii de personal, evidenţa drepturilor salariale, concedii de odihnă şi medicale precum şi a altor drepturi şi reţineri care se aplică salariatului sau companiei angajatoare. Soluția completă de salarizare de la BITSoftware este disponibilă în cloud pe bază de abonament, iar accesul se face prin intermediul unei conexiuni la internet, cu ajutorul unui sistem de operare și al unui client Windows care se descărca gratuit. Implementarea se realizează în 24 de ore de către specialiștii noștri care au o vastă experientă în domeniu și care asigură și serviciile de training pentru utilizatori.

 

Socrate Salarii se bazează pe libertatea utilizatorului în configurarea și particularizarea acestuia. Configurarea modulului pe specificul companiei se face foarte ușor, putându-se defini salariații (cu nume, prenume, date de identificare, elemente specifice angajării, elemente legate de politica salarială), multiple forme de salarizare, impozite, grile, sporuri, rețineri, penalizări, pensii alimentare, probleme legate de CAR și tichete de masă.

 

Soluția oferă, de asemenea, o multitudine de rapoarte atât de salarii (raport de repartizare a salariilor pe centre de profit, raport al salariilor în funcție de condițiile de muncă, raport de structură a salariilor), cât și de pontaj, concedii, rapoarte de rețineri, rapoarte pentru tichete de masă și fișe fiscale angajați.

 

Aveți întrebări legate de Socrate Salarii? Solicitați o prezentare sau stabiliți o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri. 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...