Socrate Salarii - Fiți mereu la zi cu schimbările legislative

Date: 01-03-2019
Author: Alina Răfoi

Ne-am obișnuit deja ca fiecare final și început de an să vină cu noi modificări legislative. Nici finalul 2018 nu ne-a dezamăgit și a venit cu modificări legislative importante. Două dintre ele au fost salariul minim diferențiat și acordarea facilităților fiscale companiilor din sectorul de construcții.

Salarii-schemaInițial, aceste modificări nu au venit însoțite și de normele de aplicare, ceea ce a cauzat o problemă de interpretare a modului în care pot fi aplicate. Specialiștii noștri au răspuns prompt în puținul timp disponibil de la publicarea modificărilor și au acordat suport clienților care nu au înțeles aceste modificări și cum se aplică în cazul anumitor spețe.

 

Salariul minim diferențiat

 

Noutatea constă în faptul că începând de anul acesta, pe lângă salariul minim brut garantat, vorbim și de un salariu minim diferențiat în funcție de anumite criterii. Unul dintre acestea este cel al persoanelor cu studii superioare care au cel puțin un an vechime în domeniul ales și care vor avea un salariu minim brut de 2350 lei.

Un alt criteriu introdus privește angajații din construcții, unde salariul minim brut va fi de 3000 lei, dacă firma îndeplinește anumite condiții.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim pe economie în funcție de cele trei noi criterii:

  • salariu minim brut pe țară – 2.080 lei

  • salariu minim brut diferențiat pentru studii – 2.350 lei

  • salariu minim brut diferențiat pentru sectorul de construcții – 3.000 lei

 

Salariul minim pe economie în sectorul de construcții

 

Pentru anul 2019 s-a hotărât ca salariul minim pe economie în sectorul de construcții să fie de 3.000 lei. În acest caz, din cele patru taxe datorate statului, se vor plăti doar două, respectiv contribuția la bugetul asigurărilor sociale și contribuția la muncă.

 

Pentru anul în curs, avem în vedere noi dezvoltări care să răspundă la noi situații care apar în practică. Clienții Socrate Salarii sunt mereu la zi cu modificările legislative și vor continua să beneficieze de toate aceste update-uri fără costuri suplimentare, iar angajații din departamentele de resurse umane câștigă timp și bani.

 

Socrate Salarii Software Prezentare Personalizată

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...