Roboții software cresc eficiența operațională în organizație

Date: 27-01-2022
Author: Alina Răfoi

6559911

Pe măsură ce companiile din toată lumea investesc în transformarea digitală, multe profită și de roboții software, o tehnologie emergentă, care îmbunătățește eficiența și îi ajută pe angajați să se concentreze pe munca cu valoare adăugată în locul responsabilităților administrative sau repetitive obositoare. Automatizarea proceselor cu roboți software elimină activitățile repetitive și manuale, economisind timp, efort și dureri de cap.

 

RPA (Robotic process automation) este o tehnologie care a avut o creștere puternică în ultimii ani. România a devenit deja un furnizor global important de soluții bazate pe această tehnologie. Conform unui sondaj realizat anul trecut de un furnizor de roboți software, 24% dintre companiile mici și mijlocii participante folosesc deja tehnologii de automatizare, iar jumătate spun că iau în calcul integrarea tehnologiei RPA în activitate anul acesta sau în viitor. 

 

SocrateERP și RPA fac echipă pentru a oferi un randament maxim

 

BITSoftware oferă soluții complexe care îmbină cele mai noi tehnologii cu expertiza acumulată în cei peste 28 ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții care au ca scop optimizarea fluxurilor de business. 

 

În jurul soluției SocrateERP am dezvoltat o serie de roboți care să ajute la fluidizarea și eficientizarea anumitor procese. În continuare doar câteva exemple de roboți la care am lucrat: 

 

Robot de repartizare a costurilor pe proiecte, faze și subfaze - util și interesant pentru toți clienții care derulează proiecte cu finanțare publică sau privată. Aceștia își pot de acum urmări mult mai ușor cheltuielile pe proiect, pe faze și subfaze, de la introducerea documentelor primare și până la emiterea balanțelor contabile. 

 

Robot de automatizare a rapoartelor din scheduler trimise pe email. Acestuia i se indică formatul de tipărire și formatul de fișier dorit a fi atașat la emailul care se trimite în urma execuției programate.

 

Robot de automatizare a inventarierii din ERP a gestiunilor cu WMS, procesele ”Propunere Inventar” și ”Actualizare Date” preluând cantitățile fizice inventariate prin scanare din WMS. 

 

Avantajele adoptării roboților software

 

Orice organizație care implementează un instrument de automatizare a proceselor cu roboți software va avea parte de următoarele beneficii:

 

  • O mai bună utilizare a resurselor umane - Preluarea sarcinilor repetitive de la angajați, cum ar fi introducerea de date, astfel încât aceștia să se poată concentra pe munca care oferă o valoare de business mai mare.
  • Clienți mai mulțumiți - Automatizarea proceselor cu roboți software creștere eficiența și accelerează procesele, ceea ce duce la o mai bună experiență a clientului. 
  • Costuri mai mici - Roboții RPA efectuează munca oamenilor la o fracțiune din cost.
  • Scalabilitate îmbunătățită - este destul de greu și de costisitor să scalați o echipă de angajați așa cum puteți scala domeniul de aplicare și aria de acoperire a unui grup de roboți automatizați. Roboții pot fi duplicați cu ușurință și programați pentru a realiza un set similar sau diferit de sarcini, în funcție de nevoi.

Dacă aveți nevoie de mai multe detalii cu privire la digitalizare și automatizare, contactați-ne și stați de vorbă cu unul dintre specialiștii noștri! Vor fi mai mult decât bucuroși să vă ajute!

 

Solicitați o prezentare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...