Un software ERP este un motor al inovației pentru directorii financiari

Date: 11-11-2015
Author: Alina Răfoi

 

Sfârșitul de an este momentul ideal pentru analizarea rezultatelor din anul în curs, dar și pentru planificarea activităților de anvergură pentru anul următor. Pentru directorii financiari, îndeosebi, este un moment ideal pentru a face planuri strategice, pentru a evalua ce a funcționat și ce nu, dar și pentru planificarea resurselor în concordanță cu obiectivele de business.

Unele din întrebările critice pe care directorii financiari și le pun la fiecare sfârșit de an sunt:

  • Cum putem avea un control mai bun asupra costurilor?
  • Cum putem muta efortul de la centralizarea informațiilor și realizarea rapoartelor către interpretarea și analizarea datelor?
  • Cum putem eficientiza echipa financiar-contabilă?
  • Cum putem asigura mai ușor agregarea informațiilor contabile în conformitate cu diferitele standarde de raportare?

Soluția software ERP vine ca și răspuns la toate aceste întrebări (și nu numai) și oferă instrumente de analiză și control. O soluție ERP permite în zona financiară urmărirea bugetelor de venituri și cheltuieli pe scheme contabile multiple și definirea și analiza indicatorilor financiari, consolidarea rapidă a informațiilor contabile în funcție de nevoile de raportare ale organizației.

Implementarea bugetelor vine cu o serie de avantaje: o mai bună urmărire a cheltuielilor și a veniturilor realizate la nivelul liniilor de buget specifice fiecărei organizații prin raportarea la valorile planificate, posibilitatea de a urmări mai ușor, direct din aplicație, evoluția bugetului de către persoane care nu au cunoștințe despre conturi contabile, agregarea informațiilor contabile în conformitate cu diverse standarde de raportare sau posibilitatea limitării angajării unor cheltuieli în afara celor menționate in buget.

Indicatorii financiari (cum ar fi cei de activitate, lichiditate, risc, rate de profitabilitate, venituri și cheltuieli) reprezintă un instrument de mare impact și cu o foarte mare flexibilitate, ce oferă posibilitatea definirii unui număr nelimitat de indicatori, al căror calcul se poate realiza aproape instantaneu, asigurând, de asemenea, și o vizualizare grafică și tabelară a informațiilor.

În contextul economic actual, pentru a obține un avantaj competitiv trebuie ca analizele de business să poată fi făcute mult mai rapid și acestea să poată fi ulterior transformate în decizii strategice. Ca și director financiar, acum este momentul oportun pentru planificarea implementării unui sistem ERP pentru a putea asigura creșterea de business prevăzută pentru anii ce urmează.

Cum puteți asigura o implementare ERP lină și fără probleme?

  • Cunoașteți-vă nevoile, dar și produsul pe care vreți sa-l cumpărați!

Să cumpărați un sistem ERP este ca și cum ați cumpăra o mașină: trebuie să-l cunoasteți, să-l testați și să înțelegeți ce oferă acest sistem și dacă se pliază pe nevoile companiei. Înainte de a începe implementarea este necesară documentarea fiecărei nevoi funcționale sau tehnice ce va trebui integrată sau personalizată.

  • Implicați-vă atât dumneavoastră, cât și echipa financiar-contabilă în procesul de implementare!

Membrii echipei financiar-contabile vor fi printre primii care se vor bucura de avantajele implementării unui sistem ERP. De aceea este necesar ca și echipa de implementare să fie informată asupra proceselor, a livrabilelor, a termenelor limită și a obiectivelor din departamentul financiar - contabil.

  • Îmbrățișați schimbarea!

Implementarea unui sistem ERP poate însemna și schimbarea sau optimizarea proceselor de business. Unii membri ai echipei pot fi reticenți la schimbare și de aceea este necesar să luați în calcul un training dedicat înainte ca sistemul ERP să intre complet în funcțiune. Echipa va înțelege astfel că sistemul ERP este acolo pentru a le ușura munca și pentru a-i ajuta să se optimizeze, nu pentru a-i încurca sau pentru a le da mai mult de lucru.

  • Nu vă grăbiți și păstrați așteptări realiste!

Orice implementare ERP poate avea obstacole și piedici de depășit. De aceea, este important ca procesul de implementare să se facă alături de o echipă de încredere și să nu fie grăbit, pentru a nu cauza probleme acolo unde nu este cazul.

BITSoftware are peste 21 de ani de experiență în domeniul dezvoltării și implementării de soluții software ERP. Peste 200 de clienți folosesc deja produsele noastre. Construim relaţii pe termen lung, ascultând nevoile clienţilor şi furnizând soluţii care ajută companiile să devină mai eficiente, mai productive şi să aibă, la rândul lor, clienţi mulţumiţi.

 

Află mai multe despre ERP & CRM & BI

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...