Ce pot învăța companiile de distribuție din experiența Uber?

Date: 05-10-2015
Author: Alina Răfoi

ERP pentru distributie

Uber a revoluționat modul în care se mișcă lumea și felul în care oamenii se deplasează prin oraș. Totul a fost posibil cu o (aparent) simplă aplicație ce poate fi instalată pe orice smartphone, care conectează șoferii și clienții, făcând mult mai accesibil transportul prin oraș. În același timp, a deschis mai multe posibilități șoferilor de a-și lansa propria afacere.

Succesul Uber constă tocmai în modelul de business inovator, care a fost atât de bine gândit, încât a revoluționat piața. Cheia succesului stă în inovație. Un produs sau un serviciu poate fi schimbat atât de mult, încât să revoluționeze tot ce se știa până atunci. Deși se concentrează pe îmbunătățirea produselor existente, ceea ce, de cele mai multe ori, aduce cu sine o creștere a prețului de achiziție pentru client, companiile pot avea surpriza ca, la un moment dat, clientul să se reorienteze, fie către un produs similar cu un preț mai redus, fie către un competitor cu un serviciu sau un produs mai inovator. Inovația creează piețe noi sau le reconfigurează pe cele existente.

 

Inovația poate fi aplicată cu succes și de către companiile din distribuție, iar succesul poate fi influențat chiar și de soluția software utilizată pentru a gestiona întreaga activitate de distribuție.

 

Distribuția este o activitate care implică gestiunea unei game largi de produse, distribuite de obicei prin mai multe canale de vânzare. Gestiunea optimă a stocurilor asigură acuratețea și calitatea livrărilor și menține scăzut costul de transport al produselor. Iar livrarea la timp a produselor este esențială pentru satisfacția clienților. Folosind soluții software pentru distribuție ce integrează toate procesele și canalele, companiile au posibilitatea de a lua decizii rapide pe baza unor informații corecte și de a-și duce mai rapid la îndeplinire realizarea previziunilor. Utilizarea unui ERP pentru distribuție îi ajută să-și eficientizeze procesele și să fie cu un pas înaintea concurenței.

 

Sunteți gata să discutăm despre eficientizare și inovație?

 

Află mai multe despre ERP & CRM & BI

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...