Optimizarea proceselor de decizie pentru companiile de construcții

Date: 23-08-2022
Author: Alina Răfoi

Optimizarea proceselor de decizii constructii blog“Cunoașterea este putere. Informația este putere. Ținerea cunoștințelor sau informațiilor în secret poate fi un act de tiranie camuflat ca umilință.” - Robin Morgan

Procesele de decizie se referă la modul în care se efectuează o alegere între mai multe variante de acțiune. Orice decizie, la orice nivel, este rezultatul modului în care participanții în procesul de luare a deciziilor înțeleg realitatea, a modului în care aceștia interpretează informațiile ce le sunt aduse la cunoștință pe diverse căi și a modului în care ei le filtrează.

Da, informația este putere, dar doar dacă este structurată

Cum facem să luăm cele mai bune decizii într-o lume în care suntem bombardați zilnic cu informații? Să iei o decizie bună poate fi un lucru destul de dificil chiar și la nivel personal, dar în business lucrurile devin încă și mai complicate. În business, procesul decizional trebuie să se bazeze pe informație, dar pe informație structurată. 

Companiile de construcții se caracterizează prin procese complexe și activitățile care trebuie urmărite, prin gestionarea simultană a mai multor șantiere, prin urmărirea proiectelor și a profitabilității acestora. Toate acestea înseamnă foarte multe informații care trebuie urmărite și analizate în timp real.

SocrateERP este sistemul integrat, prin intermediul căruia toți cei implicați în derularea activității unei companii de construcții au acces la același set de informații. Soluția ERP de la BITSoftware oferă funcționalități dedicate pentru firmele care activează în domeniul construcțiilor și ajută la gestiunea eficientă a tuturor proceselor din companie: achiziții, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariaților, echipamentelor și utilajelor, maximizând profitul printr-o execuție eficientă a fiecărui proiect și prin posibilitatea gestionării mai multor proiecte cu resurse mai puține, prin integrarea și automatizarea proceselor cheie.

Unul din cele mai importante beneficii pe care-l aduce SocrateERP este îmbunătățirea proceselor de decizie, tocmai datorită accesului la informații exacte și centralizate. Raportarea în timp real este critică pentru succesul constructorilor. SocrateERP vă permite să urmăriți cu ușurință rapoartele în timp real pe consumuri, gradul de utilizare a resurselor, oferindu-vă posibilitatea de a face o planificare mult mai bună a resurselor și de a calcula profitabilitatea proiectelor de construcție. Capacitatea de raportare a SocrateERP vă permite să fiți mai bine informați și să luați decizii mult mai rapid.

Cu SocrateERP,  cumpărați timp. Timp pentru analize, timp pentru îmbunătățire, timp pentru reacții prompte la schimbările pieței și la cerințele beneficiarilor. Accesul la informație este foarte rapid, ceea ce înseamnă productivitate îmbunătățită, eficiență și, în cele din urmă, o companie profitabilă.

La șapte ani de la înființare, unul dintre cei mai activi jucători din piața de construcții din Brașov, care utilizează SocrateERP, C.C.C. Kronstadt ajunsese în punctul în care dezvoltarea sa accelerată nu mai era susținută de softul utilizat. Volumul foarte mare de date ce trebuiau prelucrate, timpii foarte mari de răspuns ai vechii soluții informatice au dus la un scurt-circuit al fluxului informațional necesar managementului companiei pentru luarea deciziilor de business.

Alegerea soluției SocrateERP a avut la bază două lucruri esențiale. Primul, că este o soluție foarte flexibilă, oferind o libertate de configurare pe partea de raportare, adaptată cerințelor fiecărui utilizator. Iar al doilea, că era o soluție in cloud, care permite lucrul în sistem de pe orice șantier, un element extrem de important pentru orice firmă care lucrează și pe teren. 

Vedeți cum se potrivește SocrateERP modelului dumneavoastră de business și cum vă poate ajuta să vă optimizați procesul decizional: https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...