Măsurați activitatea în depozit

Date: 20-08-2021
Author: Alina Răfoi

triangle-3125882_1280

Traversăm o perioadă care ne obligă să ne reinventăm și să putem să ne continuăm activitatea de oriunde am fi. Operatorii logistici sunt unii dintre cei mai solicitați în această perioadă, iar ultimele luni au arătat importanța utilizării unor soluții în cloud pentru logistică, care să le permită să nu-și blocheze activitatea și să nu-și dezamăgească clienții. 

 

Timpul este unul dintre indicatorii importanți în depozit. O să vă întrebați probabil de ce am ales să vorbesc despre asta. Pentru că este unul dintre elementele care produc cele mai mari daune. Citeam de curând o vorbă care m-a făcut să mă gândesc și la subiectul pentru blog. “Time, the biggest thieves of all”. 

 

Timpul înseamnă bani, înseamnă clienți (mai mult sau mai puțin) mulțumiți, înseamnă comenzi trimise (sau nu) la timp, înseamnă productivitate. Timpul afectează performanța depozitului și succesul oricărei afaceri din zona logistică. Cum? Explic în continuare câteva dintre zonele cele mai evidente. 

 

Timpul de procesare a comenzilor 

Unul dintre cei mai importanți KPI pentru depozit este durata de onorare a comenzilor. Prin ghidarea în timp real a operatorilor din depozit, se reduce timpul de realizare și acuratețea livrărilor, se reduc erorile din depozit, scad costurile datorate retururilor și crește loialitatea clienților. 

 

Picking-ul și rutele operatorilor

Folosirea terminalelor mobile de către operatori optimizează rutele conform unor criterii active, ceea ce salvează din timpul alocat operatorilor pentru efectuarea operațiunii de picking, de exemplu. De asemenea, se reduce și uzura echipamentelor, care înseamnă o altă economisire de bani.

 

Zero paper policy

Transmiterea informațiilor în format electronic crește viteza de reacție a operatorilor la noile sarcini apărute în depozit, scade timpul necesar căutării datelor de care au nevoie și scad costurile de operare. 

 

Scanarea codurilor de bare

Introducerea datelor operaționale prin scanarea codurilor de bare, are și ea un beneficiu enorm din punct de vedere al timpului, dar are și alte beneficii legate de eliminarea erorilor la tastarea incorectă. 

 

Rapoarte și indicatori de performanță 

Indiferent de complexitatea datelor, un sistem WMS în cloud oferă acces la toate informațiile cu un singur click, indiferent de locul în care vă aflați. Gestionarea depozitului și a afacerii se poate face din depozit, din birou sau de la distanță. 

 

 

FluxVision este soluția WMS în cloud care vă ajută să îmbunătățiți indicatorii de timp și să administrați depozitul și afacerea de oriunde v-ați afla în cele mai bune condiții. 

 

Vreți să aflați mai multe despre soluția FluxVision WMS? 

 

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...