L’Oréal eficientizează strategia departamentului de vânzări cu ajutorul soluției Entersoft Mobile SFA

Date: 25-08-2023
Author: Alina Răfoi

LOreal Blog

Cu o prezență în industria de cosmetice și înfrumusețare de peste 100 de ani, fiind cea mai importantă companie de frumusețe din lume, L’Oréal este prezentă în toate rețelele de distribuție: retail de volum, magazine universale, farmacii, centre de înfrumusețare, magazine duty-free, retail de marcă și comerț electronic.

L’Oreal a dorit să-și consolideze prezența în principalele puncte de vânzare: farmacii, supermarketuri, saloane de înfrumusețare și magazine de cosmetice. Concurența în această industrie este dură, deoarece fiecare companie își revendică propria cotă de piață. Pentru L'Oréal, inovația este o caracteristică cheie a istoriei sale lungi, iar compania nu a putut decât să aplice această filozofie modului de promovare a produselor sale. Directorii de vânzări trebuie să aplice automat procedurile cerute de companie, în spațiul fizic al partenerului, având la dispoziție toate informațiile legate de politica de vânzări.

Soluția pe care o căuta L'Oréal trebuia să satisfacă toate cele de mai sus și, în același timp, să se poată integra și să opereze fără probleme cu sistemul informatic (SAP) al companiei. Dintre multiplele soluții, L’Oréal a selectat Entersoft Mobile SFA® pentru flexibilitatea în configurare, bazată pe nevoile specifice ale departamentului de vânzări. Posibilitățile de adaptare și personalizare au fost principalele beneficii care au dus la selecția soluției.

Implementarea soluției s-a făcut gradual și a durat aproximativ un an, întâi în farmacii și supermarketuri, apoi în institute de estetică și magazine de cosmetice, în prezent numărând peste 50 de utilizatori în back-office și peste 100 de directori de vânzări. 

Echipele de vânzări folosesc acum exclusiv iPad-uri, care pot funcționa chiar și offline, în timp ce datele se sincronizează imediat ce dispozitivul este conectat  la internet. În consecință, fiecare departament este la zi cu stadiul vânzărilor, în timp ce echipa de management are o imagine completă a eficacității strategiei în timp real. Acest lucru permite L’Oréal să își reajusteze obiectivele pentru a-și spori competitivitatea.

Descărcați studiul de caz pentru a afla mai multe informații despre modul în care L'Oréal eficientizează strategia departamentului său de vânzări cu Entersoft Mobile SFA.

Descărcați studiul de caz

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...