Ce pot face ERP-ul și tehnologia API pentru afacerile online?

Date: 29-03-2018
Author: Alina Răfoi

alinierea solutiei ERP la noile modele de business.png

Să începem cu o scurtă prezentare a conceputului. Fie că vă dați seama sau nu, cunoașteți deja tehnologia, pentru că o folosim în fiecare zi în activitatea noastră zilnică, cum ar fi ori de câte ori ne conectăm la aplicațiile de mobil. API-ul facilitează sincronizarea aplicațiilor în timp real, cazul cel mai comun fiind atunci când ne conectăm la un site utilizând conturile deja existente de Gmail sau Facebook. Ce se întâmpla în “spate” este posibil datorită tehnologiei API, care extrage informația din conturile respective și o folosește pentru a ne conecta la site-ul pe care dorim să intrăm.


API-ul este un element esențial pentru platforma ERP.
Acesta permite dezvoltatorilor să integreze ERP-ul atât la nivelul bazei de date, cât și la nivel de aplicație, cu orice aplicație terță sau cu o aplicație proprie.

 

Pe măsură ce afacerile din mediul online cresc, au nevoie de un sistem de management care să asigure în continuare eficiența și calitatea serviciilor. Prin utilizarea unui sistem ERP deschis, pentru deținătorii de magazine online se pot integra cu diferite soluții software specializate, care să-i ajute să-și eficientizeze toate procesele prin automatizarea lor.

 

Cu ajutorul API-ului, SocrateERP se poate integra cu platforme de e-commerce cum ar fi Magento sau OpenCart, oferind o funcţionalitate bogată, flexibilitate şi control asupra conţinutului şi funcţionalităţilor magazinelor online. Vorbim aici mai ales de sincronizarea stocurilor în timp real între platforma de eCommerce și SocrateERP sau de facturarea automată, care reduce semnificativ timpul de procesare a comenzilor și elimină erorile de natură umană prin generarea automată a facturilor.

 

Integrarea cu un sistem CRM înseamnă că potențialii clienți sunt actualizați automat, iar atunci când sunt integrați cu site-ul, orice comenzi noi prin intermediul site-ului generează automat comanda în ERP. Ca parte a procesului de vânzări, site-ul va afișa imediat informații actualizate privind inventarul și prețurile.

 

Integrarea SocrateERP cu serviciile de curierat rapid prin API înseamnă trimiterea automată a comenzii către curier cu toate datele şi generarea, totodată, a documentelor de transport (AWB) care pot fi transmise mai departe către clienți.

 

SocrateERP este integrat nativ cu FluxVision, cea mai nouă generație de WMS, care permite administrarea automată și completă a tuturor activităților de depozitare pentru un număr nelimitat de entități.

 

Nu uităm nici de plățile online! Extensia Online Banking din SocrateERP permite importul şi prelucrarea automată a unui extras de cont obţinut din aplicaţia furnizată de bancă sau alte aplicaţii proprii ale clienţilor.

 

Pe parte hardware, SocrateERP se poate integra cu un număr infinit de dispozitive și senzori (POS, cântare, handheld-uri, case de marcat sau alte dispozitive pentru automatizarea fluxurilor), care să vă permită să profitați din plin de tehnologia IoT.

 

Vedeți în detaliu posibilitățile SocrateERP de integrare software și hardware


Înarmarea cu o soluție ERP capabilă să evolueze și să țină pasul cu cerințele actuale reprezintă o condiție esențială pentru succesul companiilor care doresc să aibă succes în afaceri și să fie cu un pas înaintea competitorilor lor.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...