Decizii de business mai bune? Da, cu ajutorul unei soluții BI!

Date: 02-03-2017
Author: Alina Răfoi

solutie BI.png

 

Cantitățile uriașe de date care sunt generate în fiecare zi reprezintă fie o provocare sau un obstacol, fie o posibilitate de dezvoltare. Organizațiile care înțeleg potențialul analizării în mod eficient, dar și rapid al acestora vor fi cele care vor deveni cele mai competitive.

 

 

Doriți să puteți lua rapid decizii de business? Vă prezentăm în continuare cateva dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să adoptați o soluție de Business Intelligence.

Acces rapid la informații

Investițiile în soluții de Business Intelligence nu sunt deloc de neglijat, tocmai de aceea, accesul la datele și analizele furnizate de către acestea nu ar trebui să fie limitat doar la câteva persoane de decizie din cadrul organizației, ci ar trebui extins către toate departamentele (comerciale, operaționale). Rolul acestor rapoarte și analize este să ofere vizibilitate și informații pentru optimizarea activității și creșterea eficienței unui business pe de-a-ntregul.

 

Simplificare și reducere a costurilor

Realizarea indicatorilor și a rapoartelor departamentale este una dintre activitățile care consumă destul de mult timp. Ce-ați zice dacă ați folosi mult mai eficient timpul angajaților și ați realiza rapoartele dorite în doar câteva mișcări? 

 

O soluție BI se adaptează nevoilor în continuă schimbare ale organizațiilor care aleg să investească într-un astfel de instrument. Utilizarea datelor din surse multiple, vizualizarea rapidă a tuturor rapoartelor duc la o reducere a costurilor și la utilizarea mult mai judicioasă a timpului angajaților, care se pot concentra mai mult pe activitățile care aduc valoare adăugată. 

 

Fără limitări în zona de descoperire a datelor

În trecut, multe departamente alegeau să dezvolte propriile soluții de analiză a datelor, cu rapoarte dedicate domeniului de activitate. Fiecare departament utiliza o metodă proprie de introducere, dar și de analiză a datelor. Pentru manageri era ca și cum ar fi avut mai multe piese ale aceluiași puzzle, pe care trebuiau să le asocieze pentru a forma tabloul complet, iar acest lucru era anevoios și necesita mult timp. Nevoia de a implementa o soluție unică de analiză, care să acopere nevoile fiecărui departament în parte dar să permită și partajarea și vizualizarea facilă a analizelor și rapoartelor, este tot mai stringentă în companii. 

 

Un instrument de vizualizare facilă 

Așa cum menționam anterior, realizarea rapoartelor departamentale fără un instrument dedicat de BI consumă timp prețios și îngreunează, de fapt, colaborarea și comunicarea cross-team, dar și luarea deciziilor strategice. Persoanele de decizie au, prin intermediul soluției de business intelligence, acces la informații cu care pot jongla și își pot realiza în timp real rapoartele și analizele de care au nevoie. 


Anticiparea viitorului

Orice decizie bazată pe o informație greșită poate schimba viitorul unei organizații. Utilizarea unui instrument de analiză puternic, matur și capabil să jongleze cu cantități mari de date din surse multiple, pe care să le analizeze și din care să rezulte rapoarte și analize personalizate, vă poate ajuta să anticipați viitorul și să luați deciziile potrivite pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor. 

 

Controlul operaționalului

Un alt motiv pentru care ar trebui să vă îndreptați spre o soluție BI este posibilitatea de a extrage cele mai importante tendinte care reies din partea operațională. Înarmați cu informații despre eficiența proceselor și a angajaților, puteți înțelege și puteți reacționa mai rapid cu privire la optimizarea proceselor de lucru, a modului în care angajații își desfășoară activitatea. Rezultatele se vor vedea în scăderea costurilor și creșterea satisfacției clientului final. 

 

SocrateBI este o soluţie de Business Intelligence de ultimă generaţie ce se adresează companiilor de orice mărime care doresc să aibă un sistem integrat de raportare, analiză şi notificare. SocrateBI a fost dezvoltat având la bază platforma nr.1 de BI din lume, MicroStrategy. Mai mult de un milion de utilizatori din toată lumea şi mii de companii din toate industriile folosesc în fiecare zi platforma de business MicroStrategy, pentru decizii mai bune.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...