Creșteți eficiența companiilor din industria de construcții cu SocrateCloud

Date: 27-09-2016
Author: Alina Răfoi

Companii_de_constructii_mai_eficiente_cu_SocrateCloud.png

Companiile de construcții se caracterizează prin complexitatea proceselor și activităților care trebuie urmărite, prin gestionarea simultană a mai multor șantiere, prin urmărirea proiectelor și a profitabilității acestora în timp real.

SocrateCloud ERP pentru construcții urmărește fazele derulării proiectelor, de la gestionarea contractelor (monitorizarea lucrărilor și a stadiilor lor, pontaje angajați, costuri, echipamente și materiale) și până la gestionarea financiar-contabilă.

Încercarea de optimizare a performanței pentru un constructor poate fi destul de dificilă, iar îmbunătățirea performanței necesită o planificare atentă și eficientă, pentru a se putea respecta termenele limită și standardele de calitate ale proiectelor contractate.  

Pentru a satisface cererile tot mai mari ale beneficiarilor, toate activitățile echipelor, atât cele de pe șantiere, cât și cele din birouri, firmele de construcții trebuie să devină mult mai eficiente. În continuare vom face un scurt rezumat al principalelor responsabilități cu care se confruntă o firmă care activează în construcții.

 

Urmărirea în timp real a execuției proiectelor

Construcțiile sunt un sector foarte complex, unde peste 80% din activitate înseamnă muncă pe șantier, cu alocare de echipe de muncitori, utilaje și scule de mână, cu termene stricte de predare a lucrărilor și cu perioade de inactivitate impuse de condițiile meteo nefavorabile. Toate activitățile, de la planificare, construcție și predarea lucrării, trebuie monitorizate permanent și gestionate de oriunde și oricând. Multor companii le este imposibil să urmărească toate aceste date în timp real pentru că nu au la dispoziție mijloacele tehnologice necesare pentru a urmări execuția proiectelor în timp real. Urmărirea și evidența consumului de materiale înseamnă pentru clienți o garanție suplimentară a faptului că se respectă cantitățile, costurile și durata stipulate în contract.

 

Capacitate extinsă de raportare

Raportarea în timp real este critică pentru succesul constructorilor. SocrateCloud ERP vă permite să urmăriți cu ușurință rapoartele în timp real pe consumuri, gradul de utilizare a resurselor, oferindu-vă posibilitatea de a face o planificare mult mai bună a resurselor și de a calcula profitabilitatea proiectelor de construcție. Capacitatea de raportare a SocrateCloud vă permite să fiți mai bine informați și să luați decizii mult mai rapid.

“Cel mai mare beneficiu al utilizării SocrateCloud este, fără îndoială, timpul de acces la informații, care era și este vital pentru noi și care s-a îmbunătățit. Timpul de prelucrare și analiză a datelor s-a diminuat cu peste 95%”, ne-a declarat Eftinie Meșa, Director Economic la C.C.C. Kronstadt, unul dintre cei mai activi jucători de pe piața de construcții din Brașov.

 

Aprovizionare eficientă

Procesul de aprovizionare începe de la necesarul de aprovizionare și lansarea comenzilor client și se finalizează în momentul recepționării la timp a bunurilor comandate. Cu ajutorul SocrateCloud ERP pentru construcții, companiile își pot planifica mult mai bine achizițiile bazate pe un forecast al necesarului de aprovizionare, pe media de consum, pe stocul disponibil și pe stocul minim.

 

Îmbunătățirea bugetării și a cash-flow-ului

O soluție software integrată îmbunătățește vizibil modul de lucru, crește eficiența, reduce erorile, reduce timpul alocat bugetării și cel mai important, permite afișarea datelor într-un format ușor de interpretat.

Deciziile de dezvoltare sunt bazate pe un istoric economic, iar într-o piață subcapitalizată, în criză de cash, este importantă urmărirea traseului banilor, cash flow-ul dând de fapt pulsul real al companiei, el oferind răspunsurile în privința solvabilității companiei.

 

Gestionarea utilajelor și a parcului auto

“Înainte de implementarea modulului de gestiune a parcului auto, pentru a scoate toate datele legate de încărcarea unui utilaj se lucra mai bine de jumătate de lună”. (Eftinie Meșa, Director Economic la C.C.C. Krnostadt)

Urmărirea costurilor și amortizarea asociate cu utilajele și echipamentele utilizate în proiectul de construcții este greu de monitorizat, fără un sistem de gestiune. Datorită complexității activităților de pe șantier, nevoia de a putea controla activitatea utilajelor și a parcului auto este capitală. SocrateCloud oferă posibilitatea cunoașterii în orice moment a încărcării pe fiecare lucrare în parte, a numărului și tipului de utilaje care sunt angrenate în lucrările în curs și a disponibilului existent în vederea contractării de noi lucrări.

“Pentru noi, utilizarea SocrateCloud a însemnat și o optimizare a activității utilajelor și a forței de muncă, managementul C.C.C. Kronstandt putând afla din sistem, în timp real, cum sunt distribuite utilajele și forța de muncă.” (Eftinie Meșa, Director Economic la C.C.C. Kronstadt)

 

Gestionarea forței de muncă

Odată cu implementarea SocrateCloud, șefii de șantier pot introduce zilnic în sistem, direct de pe șantier, pontajul angajaților, necesarul de aprovizionare și necesarul de forță de muncă pentru ziua următoare, iar pontajele și estimările se duc automat în salarii, pe proiecte și gestiuni.

 

Analiza structurii costurilor

Unul dintre cele mai importante funcționalități ale platformei SocrateCloud pentru managerii companiilor de construcții este posibilitatea de a urmări și de analiza în timp real structura costurilor pe proiecte, pe faze și subfaze și de a urmări aceste cifre comparativ cu cele bugetate. Cu ajutorul SocrateCloud sunteți în măsură să urmăriți în timp real și să analizați rapid consumurile și marjele de profit.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...