Companiile de construcții tot mai interesate de digitalizare

Date: 24-08-2023
Author: Alina Răfoi

Prioritizare digitalizare constructii blog

Piața de construcții se află într-un moment cheie cauzat de creșterea prețurilor la materiile prime, de lipsa forței de muncă calificată în domeniu, dar și de adaptarea continuă la cerințele de sustenabilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească. Transformarea digitală și automatizarea în construcții reprezintă primii pași pe care industria de construcții trebuie să-i parcurgă cât mai rapid.

Transformarea digitală este din ce în ce mai des menționată printre factorii meniți să sporească competitivitatea organizațiilor și menținerea profitabilității în industria de construcții. Companiile care decid să treacă prin procesul de transformare digitală o fac din mai multe motive, iar cel mai comun dintre ele este cel legat de necesitatea de a rămâne competitiv pe piață, iar utilizarea soluțiilor software dedicate industriei de construcții o face posibilă. Soluțiile software dedicate industriei reușesc să rezolve provocări care sunt din ce în ce mai mari, legate de aprovizionare, utilizarea cât mai corectă a resurselor, cât și cele legate de lipsa de personal specializat. 

De peste 30 de ani, BITSoftware este expertul în soluţii ERP, CRM, BI și WMS, cu implementări în peste 300 de companii, atât din România, cât și din străinătate. BITSoftware a devenit în 2022 parte a Grupului Entersoft și este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business din România, cu un  portofoliu vast de produse, acoperind nevoi la nivel de companie și departamentale cu soluții ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales și Service, precum și BI și alte soluții pentru aproape toate verticalele.

SocrateERP susține activitatea și digitalizarea companiilor de construcții prin: 

  • Suport în aprovizionare prin controlul calității și al nivelurilor de stoc și posibilitatea de a planifica achizițiile, astfel încât să aveți cantitățile necesare la timpul potrivit și la un preț cât mai bun. 
  • Controlul activității de pe șantier prin introducerea și posibilitatea de a consulta în orice moment informații privitoare la consumuri, recepții, pontaje și utilaje.
  • Posibilitatea de a introduce în timp real pontajul muncitorilor direct de pe șantier și de a urmări și gestiona forța de muncă direct de pe șantier. 
  • Gestionarea lucrărilor de construcții prin monitorizarea tuturor activităților pe proiecte, faze și subfaze. 
  • Urmărirea echipamentelor și a utilajelor, precum și planificarea și urmărirea acestora pe lucrări.
  • Gestionarea veniturilor, a costurilor și a bugetelor pe o singură platformă, pentru a avea o profitabilitate a proiectelor de construcții în timp real. 

Transformarea digitală nu mai este doar o opțiune, ci condiția esențială de a rezista pe o piață plină de provocări, și care face companiile de construcții să fie competitive și agile. Pentru mai multe detalii despre soluțiile BITSoftware pentru construcții, accesați https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ și stabiliți o întâlnire cu un consultant.

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...