BITSoftware sprijină companiile românești în accesarea finanțărilor externe pentru digitalizare și automatizare

Date: 09-06-2020
Author: Alina Răfoi

money-4105043_1920

 

Deși în România sectorul IT este într-o continuă expansiune, țara noastră se situează pe unul dintre ultimele locuri din Uniunea Europeană la capitolul digitalizare. Vorbim despre transformarea digitală de câțiva ani deja și este mai mult decât clar că digitalizarea și automatizarea se află în topul priorităților în strategiile de dezvoltare ale organizațiilor la nivel global. Următorii ani vor fi critici din acest punct de vedere, iar organizațiile vor fi nevoite să se adapteze, altfel nu vor mai rezista pe piață. 

 

În ultimele luni, foarte multe companii s-au găsit în situația de a se reinventa, pentru a le asigura angajaților instrumentele necesare lucrului de la distanță, în siguranță, și au fost nevoiți să regândească, să digitalizeze și să automatizeze procese.

 

Care este nivelul de digitalizare al companiilor în România?

 

Conform unui studiu realizat în 2018 cu sprijinul doingbusiness.ro, 63% din companiile respondente spuneau că nu au valorificat încă digitalizarea pentru a obține un avantaj competitiv. Din punct de vedere al domeniilor de activitate, cel mai puternic influenţate de digitalizare sunt: 

  • IT – 80% 
  • media şi publicitate – 80% 
  • servicii financiar-bancare – 75%

Industriile cu cel mai scăzut grad de digitalizare în România sunt construcţii/imobiliare, alimentaţie/agricultură şi transporturi. 

 

Care sunt avantajele digitalizarii?

 

Conform aceluiași studiu, respondenții spun că avantajele digitalizării pentru companiile din care fac parte sunt: 

  • reducerea costurilor (46%), 
  • simplificarea proceselor (46%)
  • eficiența operațională crescută (35%)
  • Creșterea marjei de profit cu un procent cuprins între 1 și 20% în următorii 3 ani după adoptarea strategiei de digitalizare

 

V-ați hotărât să începeți procesul de digitalizare?

 

Companiile care doresc să-și eficientizeze costurile și să-și crească performanța au la dispoziție câteva opțiuni: fie își folosesc banii din bugetul propriu, fie apelează la surse externe. Și pentru că digitalizarea este un obiectiv global, există numeroase programe de finanțare (fonduri europene nerambursabile, BERD, programe guvernamentale) la care pot apela, în funcție de industria din care fac parte. În cazul fondurilor europene, există numeroase axe dedicate finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea și achiziționarea aplicațiilor software.

 

Cum vă sprijinim noi?

 

Echipa BITSoftware are o experiență extinsă în implementarea sistemelor software achiziționate prin intermediul fondurilor europene și al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Cu ce vă ajutăm noi?

 

În primul rând, vă oferim consultanță în alegerea soluțiilor de business de care afacerea dumneavoastră are nevoie și de creionarea caietului de cerințe din punctul de vedere al mesajului de business. Apoi vă putem recomanda firme de consultanță cu care am colaborat în trecut, și care vă pot ajuta cu pregătirea dosarului de finanțare și cu redactarea proiectului, funcție de programul de finanțare care vi se potrivește. 

 

De peste 26 de ani, BITSoftware este expertul în soluţii ERP, CRM, BI și WMS, cu implementări și povești de succes în peste 300 de companii atât din România, cât și din străinătate. Dezvoltate să se muleze pe anumite industrii, soluțiile noastre includ funcționalități specifice pentru distribuție, servicii profesionale, construcții, agro, vinuri, retail sau logistică

 

Contactați-ne acum pentru a discuta despre sursele externe de finanțare disponibile și pentru a face împreună toate demersurile necesare accesării lor. Nu ratați oportunitatea de a vă dezvolta afacerea în noi direcții! 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...