Avantajele eficientizării proceselor din distribuție

Date: 19-08-2016
Author: Alina Răfoi

BITSoftware - Articole blog - Imagini Social Media

 

Atât pentru distribuitori, dar și pentru alte companii care lucrează cu stocuri, un sistem integrat de gestiune a resurselor cum este SocrateERP oferă avantaje semnificative comparativ cu soluțiile software utilizate fragmentat, personalizate pentru utilizarea fiecărui departament în parte. Pe lângă gestiunea economică a afacerii, un sistem integrat vine cu facilități de planificare, dar și de analiză, care să vă permită să luați cele mai bune decizii de business. Vă vom prezenta în continuare câteva motive pentru care un sistem integrat ERP & CRM & BI este esențial pentru compania dumneavoastră de distribuție.

O mai bună colaborare

De când cu apariția sistemelor open source și cu lansarea Google și Android, companiile care folosesc instrumente de colaborare sunt în creștere. Colaborare definește distribuitorii de succes în următoarele moduri. Distribuitorii folosesc colaborarea pentru a adăuga valoare la linia de produse, dar ajută și pe plan intern, deoarece se ameliorează comunicare, iar angajații devin mai eficienți prin eliminarea activităților repetitive și redundante.

 

Eficiență

Scopul primordial al unei soluții ERP este acela de a eficientiza. Cum? Oferind atât managementului, cât și angajaților instrumentele necesare pentru a respecta procesele de lucru și pentru a ajunge la rezultatele dorite. Mai mult decât eficientizarea unui proces sau a activității unui departament sau chiar a companiei întrutotul, soluția ERP oferă instrumentele necesare fiecărui angajat să își urmărească și să își îmbunătățească propria activitate. În plus, orice manager poate urmări oricând eficiența proceselor și poate evalua echipele din departamentul său.

 

Un sistem de Business Intelligence

Sistemul de Business Intelligence știe să analizeze și să interpreteze toate datele pe care o companie de distribuție le generează și le folosește în activitatea de zi cu zi. În cazul unei companii de distribuție, o soluție de BI include elemente de inventar, de forecast, informații preluate din soluția CRM cum ar fi istoricul de cumpărare al clienților sau orele lucrate de fiecare angajat.

 

Cu ajutorul unei soluții moderne ERP&CRM&BI veți putea urmări și analiza toate informațiile cu privire la activitatea angajaților, la productivitatea lor, la eficiența proceselor sau la rentabilitatea produselor, a clienților sau a furnizorilor. Cu această componentă de raportare în timp real, aveți informația necesară în orice moment pentru a lua decizii de business inteligente.

 

Un control al informațiilor

V-ați întrebat vreodată ce îi diferențiază pe marii distribuitori? Noi da, și ne-am dat seama că ceea ce face diferența la un moment dat este controlul informațiilor. Într-o mare de informații venite prin multiple căi, o companie de distribuție trebuie să poată să le controleze în mod eficient și fără întârziere, pentru a-și putea respecta termenele de livrare a comenzilor, pentru a-și păstra clienții, dar și pentru a putea genera business nou. În cadrul echipelor, controlul informațiilor le dă ocazia să înțeleagă mai bine procesele de lucru și felul în care acestea se înlănțuie și fac ca o anumită companie să aibă succes sau nu.

 

Prin controlul informațiilor, SocrateERP oferă decidenților toate informațiile necesare pentru a lua decizii strategice. Pe lângă aceasta, se poate opta pentru implementarea unor alerte automate pentru ca nivelurile de inventar să fie întotdeauna menținute și să nu apară situații neplăcute.

 

Management al stocurilor

Managementul stocurilor este esențial pentru un lanț de distribuție eficient. Automatizarea managementului stocurilor și implementarea tehnologiei codurilor de bare cresc profitabilitatea lanțului de distribuție.

 

Implementare continuă

Implementarea sistemului SocrateERP pentru distribuție se realizează de către o echipă cu peste 26 de ani de experiență și zeci de implementări în companii de distribuție. În toți acești ani, am învățat că oricât de bună este soluția ERP, nicio implementare nu seamănă cu cealaltă și cerințele fiecărei companii pot fi diferite. Tocmai de aceea, aveți nevoie de un partener cu care să pășiți cu încredere la drum și să acceptați ideea că implementarea unei soluții ERP este un proces continuu.  

 

Sunt foarte multe avantaje pe care implementarea unui sistem ERP le aduce; colaborarea, eficiența, controlul informațiilor și eficientizarea proceselor și a echipelor sunt doar câteva dintre condițiile obligatorii pentru succesul unei companii de distribuție. Vă invităm să consultați pagina de studii de caz ale companiilor de distribuție care au implementat soluția SocrateERP ca să vedeți cum a contribuit aceasta la povestea lor de succes.

 

                                       Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de business Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de depozitare

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...