Analiza datelor în contextul transformării digitale

Date: 28-10-2019
Author: Alina Răfoi

data analysis

Se vorbește tot mai mult despre date și volume mari de date, care sunt esențiale în contextul transformării digitale și al dorinței organizațiilor de a face performanță în business. Ray Wang, analyst și autor, spune că “Datele sunt fundamentul afacerilor digitale. Ele determină modul în care sunt create modelele de afaceri, modul în care sunt evaluate modelele de afaceri și modul în care acestea pot fi optimizate”. Ray Wang este analistul principal, fondatorul și președintele Constellation Research, Inc., companie care asigură consultanță cu privire la strategia de business și adopție de tehnologie organizațiilor din Global 2000.

 

În ebook-ul său publicat de către partenerii noștri de la MicroStrategy, Wang transmite un avertisment organizațiilor care încă nu au o strategie clară în privința strategiei datelor și a direcției pe care să o ia în acest sens, vor pierde teren în fața celor care au acționat mai rapid și s-au adaptat noilor cerințe în contextul transformării digitale. 

 

Utilizarea unei soluții de ultimă generație de Business Intelligence reprezintă un viitor eficient și de impact pentru o companie. Atunci când știți de ce date aveți nevoie pentru a le corela cu anumiți indicatori de business și când aveți la îndemână instrumentele care vă ajută să obțineți rapoartele și analizele care să vă arate într-o secundă modul în care operează businessul, înseamnă că puteți să interveniți pentru a face acest context din ce în ce mai benefic.

 

SocrateBI este o soluţie de business intelligence de ultimă generaţie ce se adresează companiilor de orice mărime care doresc să aibă un sistem integrat de raportare, analiză şi notificare. SocrateBI a fost dezvoltat având la bază platforma nr.1 de Business Inteligence din lume, MicroStrategy. Mai mult de un milion de utilizatori din toată lumea şi mii de companii din toate industriile folosesc în fiecare zi platforma de business MicroStrategy, pentru decizii mai bune. 

 

Soluția noastră de Business Intelligence oferă conectare nativă cu sistemele ERP Socrate şi Dynamics Nav, având ca rezultat scurtarea timpului de implementare la doar câteva zile. Efortul de consolidare a datelor într-un Data warehouse şi crearea de conectori este zero, ceea ce permite companiei să înceapă raportarea imediat. 

 

Modulele SocrateBI oferă posibilitatea de a avea datele din producţie în rapoarte, scorecard-uri şi tablouri de bord imediat după conectarea la sursele de date. Rapoartele incluse deja au fost alese ca fiind cele mai utilizate de către un număr mare de companii care au apelat la o platformă de BI.

Beneficiind de capabilităţile MicroStrategy, utilizatorii pot crea, modifica şi particulariza orice document, raport sau scorecard. Curba de învăţare foarte scurtă este un alt atu pentru utilizatorii care deprind rapid să folosească rapoartele de care au nevoie, făra a mai apela la serviciile departamentului IT. 

 

Datele pe care organizația dumneavoastră le generează pot exista pe diverse medii de stocare şi în diverse formate. SocrateBI integrează toate aceste surse într-un sistem unitar, ce are rolul de a oferi informaţii oricărui beneficiar al platformei. 

 

Indiferent de soluția ERP pe care o aveți implementată, aceasta poate fi conectată la SocrateBI în urma creării de conectori specifici. Datele vor fi supuse unui proces de transformare cu ajutorul instrumentelor ETL şi încărcate în Data Warehouse, stând apoi la baza tuturor obiectelor şi rapoartelor.


Știți încotro să faceți următoarea mutare în contextul de business în care vă aflați? Dacă vreți să aflați mai multe despre puterea datelor în compania dumneavoastră, stabiliți o întâlnire cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...