Acoperiți toate nevoile fabricii cu Entersoft Business Suite, soluția completă pentru companiile de producție

Date: 20-03-2024
Author: Alina Răfoi

Entersoft Pemtru producție Blog

De la începutul pandemiei și până în prezent, companiile de producție se confruntă cu multiple provocări, de la instabilitatea lanțurilor de aprovizionare, scumpirea materiilor prime, precum și creșterile semnificative ale prețurilor energiei și gazelor naturale. În acest mediu economic volatil, câștigători sunt cei care știu să transforme provocările și riscurile în oportunități și cei care își organizează mai bine și își eficientizează activitatea.

Într-un scenariu atât de schimbător, soluția software de gestiune pe care o utilizează compania trebuie să fie completă, flexibilă și capabilă să transfere această agilitate companiilor care o utilizează. Un astfel de sistem este Entersoft Business Suite, soluția software completă pentru producție, utilizată de zeci de companii din România și din întreaga lume pentru automatizarea și monitorizarea întregului proces de producție. 

Entersoft Business Suite integrează și optimizează toate procesele cheie din producție

Schema productie

Solicitați o prezentare

9 beneficii pe care companiile de producție le pot obține cu Entersoft Business Suite

Transparență și control în procesul de producție

Vizibilitatea datelor în timp real optimizează eficiența operativă. Entersoft Business Suite eficientizeaza și automatizează întreg procesul de producție. Toate datele sunt disponibile într-un sistem unic și centralizat, cu vizibilitate completă asupra tuturor elementelor și resurselor implicate, iar progresul producției poate fi monitorizat în timp real.

Utilizarea eficientă a resurselor: materii prime, utilaje, resurse umane

Prin planificarea necesarului de materii prime și materiale, identificarea stocurilor critice de materii prime și materiale, prin planificarea avansată a producției (resurse, utilaje, echipamente, angajați), Entersoft Business Suite vă ajută să utilizați mult mai eficient resursele de care dispuneți. 

Planificare avansată a producției (MRP I, MRP II)

Entersoft Business Suite vă sprijină în toate deciziile majore în ceea ce privește optimizarea și planificarea procesului de producție, astfel încât să puteți folosi la maximum resursele din fabrică, să adaptați mai ușor capacitatea de producție în funcție de cerere și să planificați activitățile de mentenanță.

Vizibilitate și control 360 de grade în secția de producție

Entersoft Business Suite captează și distribuie informații care permit optimizarea activităților de producție, de la lansarea comenzii până la produsul finit. Folosind date în timp real, actuale și exacte, ghidează, răspunde și informează cu privire la activitățile fabricii și ale departamentelor de producție , făcând legătura dintre nivelul decizional (ERP) și nivelul operațional (Producția).

Optimizarea nivelului de stoc și evitarea suprastocului

Succesul în activitatea de producție este strâns legat de optimizarea stocurilor de materii prime, semifabricate și a produselor finite. Ținând de cont de planul activităților, de rețetele și de etapele de producție, puteți calcula rapid necesarul de materii prime și timpul de aprovizionare.

Controlul calității

Companiile producătoare au reglementări stricte privind siguranța și calitatea produselor. Un sistem robust de control al calității asigură că produsele fabricate îndeplinesc aceste standarde, evitând problemele legale și potențialele retrageri de produse.Prin utilizarea și monitorizarea standardelor de calitate, a metodelor de control, metricilor și documentelor de calitate, Entersoft Business Suite este un element important în controlul calității și ajută la optimizarea utilizării resurselor și la minimizarea deșeurilor.

Acuratețe privind costurile de producție și a profitabilității

Acuratețea costurilor de producție și a profitabilității este esențială pentru luarea unor decizii de afaceri informate și pentru succesul financiar. Cu Entersoft Business Suite puteți gestiona și optimiza costurile de producție și puteți aloca cheltuielile indirecte, fixe sau variabile, astfel încât să aveți o imagine clară asupra profitabilității și să reduceți riscul de a lua decizii greșite. 

Comunicare îmbunătățită 

Una dintre problemele care afectează bunul curs al activității în orice companie este comunicarea inadecvată. În prezent, toate departamentele implicate trebuie sa fie permanent în legătură, să aibă acces la date actualizate în timp real și să transmită rapid mesajele importante. Entersoft Business Suite creează aceasta comunicare eficientă între departamentele de vânzări, gestiune, producție și logistică. Fiecare angajat care are un rol în procesul de acceptare, realizare și livrare a comenzilor primește informațiile necesare imediat ce sunt introduse în sistemul ERP. Astfel, nu vor apărea blocaje, întârzieri sau erori în procesarea comenzilor.

Suport decizional

Entersoft Business Suite analizează datele colectate din diverse surse și oferta rapoarte și analize care vă ajută să monitorizați producția în timp real. De la timpul mediu de realizare sau finalizare a comenzilor de producție, timpul de livrare a produselor fabricate la comandă, informații legate de cost și profitabilitate, analiza costurilor pe operațiile de producție, pe produs sau grup de produse și tipul costurilor, toate acestea vă ajută să luați decizii informate și strategice bazate pe date reale, obținute în timp util.

Ce spun clienții noștri

„Marele pariu în adoptarea oricărei soluții noi este de a continua operațiunile de zi cu zi fără întreruperi și de a face tranziția la un sistem de producție care funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe zi, fără probleme. Entersoft Business Suite s-a remarcat, în comparație cu restul soluțiilor evaluate, întrucât a răspuns pe deplin nevoilor noastre de un sistem unificat de management al Producției, Rutării, Gestiune a Depozitului și de gestiune a operațiunilor contabile. Totuși, factorul determinant a fost soluția integrată MPS/MRP în cadrul aceleiași platforme. Avem acum la dispoziție un sistem de încredere, adaptiv, care sprijină creșterea Grantex în noul peisaj de afaceri digitalizat.” - Lefteris Triantafillou, IT Manager, Grantex

Dacă lucrați într-o companie de producție și doriți să aflați cum vă puteți digitaliza procesele cu Entersoft Business Suite, vă invităm Miercuri, 27 martie 2024 de la ora 11:00 la webinarul "Provocări în producție?  Automatizați și monitorizați întregul proces cu Entersoft Business Suite". Participarea este gratuită pe bază de înscriere.

Înregistrați-vă la Webinar

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...