SocrateCloud, noi funcționalități 2015

Date: 05-05-2015
Author: Anca Cazacu

SocrateCloud, platforma deschisă de business în cloud, adresată pe de o parte companiilor care doresc să utilizeze o funcționalitate completă ERP, CRM și BI, și pe de altă parte integratorilor de sisteme sau partenerilor care doresc să dezvolte aplicații noi pentru anumite nișe, se dezvoltă și înglobează lună de lună noi funcționalități care ajută companiile să-și eficientizeze și să-și crească business-ul.

Prima parte a anului 2015 aduce peste 100 funcționalități noi în Trezorerie, Contabilitate, Prețuri, dar și în interfața utilizator, importul de date, integrare cu alte aplicații și API pentru reducerea timpului de operare, ușurința în utilizare și extinderea rapidă a aplicației.

Cele mai importante se găsesc mai jos:

 

Trezorerie

Conciliere automată pe extrase - Reducerea timpului de prelucrare a extraselor de cont bancar prin automatizarea concilierii plăților cu liniile de pe extrasele de cont

Validare IBAN/Terți - proces nou de verificare a definirii corecte de conturi bancare pentru terți, proces foarte util în situația în care se lucrează cu export automat de plăți din sistem, caz în care codurile IBAN trebuie să existe și să fie corecte.

Scrisori de notificare - ajută la procesul de recuperare mai rapidă a soldurilor de la clienți prin notificări de informare asupra soldurilor pentru fiecare terț cu care compania are relații comerciale. Procesul de notificare poate fi lansat manual sau poate fi programat pentru lansare automată cu frecvența dorită sau setat pentru situațiile în care apar evenimente în funcție de niște criterii stabilite, ca de ex. sold cu întârziere mai mare de x zile, limită de credit depășită (etc.). Procesul existent a fost completat cu posibilitatea de a produce și livra toate scrisorile de notificare generate, sub forma unui fișier arhivă de tip .zip. Această variantă este utilă atunci când nu se dorește trimiterea directă a scrisorilor de notificare pe e-mail sau tipărirea imediată în calup, ci una selectivă, procesată de către un operator în timp. Procesul e util și atunci când nu există activată o imprimantă în mediul cloud, caz în care tipărirea se poate face de pe o imprimantă clasică activă în sistem.

 

Contabilitate

Ștergere costuri și transferuri pe o perioadă - un proces nou care simplifică operațiunile de ștergere și transferuri de costuri, util în situațiile în care se dorește o schimbare în structura costurilor, aplicarea fiind una globală, de la o anumită dată indicată de operator. Procesul este util și pentru situațiile în care documentele primare nu au fost operate corect cronologic și intern se decide recalcularea costurilor (a descărcării de gestiune). Procesul oferă și posibilitatea de a lansa controlat serverul de contabilitate pentru a transfera documentele primare în ordine strict cronologică, indiferent de cum au fost acestea inițial operate.

 

Prețuri

Liste de prețuri promo - SocrateCloud gestionează politica de preț prin liste de preț și liste de prețuri promoționale. Listele de preț standard se pot introduce manual sau se pot genera din oferte. Începând cu versiunea lansată în martie 2015, se pot genera automat din ofertă și liste de prețuri promoționale, aplicabile automat pentru terțul pentru care au fost create.

 

CRM

Management sesizări - pentru o ușurință mai mare de operare a utilizatorilor care folosesc funcționalitatea de introducere sesizări, sistemul permite acum obținerea sesizărilor în mod automat din mailurile trimise la o adresă specificată de suport. Toate acțiunile ulterioare pe sesizările respective generează automat emailuri legate de e-mailui original (sursă).

 

Import date

Pentru reducerea timpului de introducere date, a fost extinsă funcționalitatea de import date din surse externe cu:

  • import de terți cu completarea informațiilor specifice de “Client" și "Furnizor";
  • import de deconturi - ce facilitează preluarea din surse externe a datelor relevante pentru serviciile prestate pe proiecte sau a deconturilor de cheltuieli;
  • import de lead-uri - facilitează preluarea și generarea de lead-uri din surse externe
  • import de articole nestocabile, formate ca pachet
  • import de facturi cu scadență fixă
  • import extrase bancare format Unicredit și Piraeus Bank

 

Interfața utilizator

Single Sign-On pentru SocrateBI - acces automat la SocrateBI, cu credențialele din SocrateCloud

Preferințe utilizator - s-au adăugat preferințe pentru rapoarte (de tip listă, de tip document sau proces în urma căruia rezultă un raport). Preferințele vor păstra formatul de tipărire dorit de utilizator și forma fișierului generat (pdf, xls etc);

 

Integrări

Integrare cu casa de marcat fiscală, modele DATECS

În curs, integrare cu soft dedicat de project management pentru companiile din construcții/ instalații/ echipamente

 

SocrateCloud API

SocrateCloud este deschis deja (din ultimul trimestru 2014) într-o formă standardizată pentru integrare cu terțe aplicații, respectând principiile și practicile RESTful. Funcționalitate utilă integratorilor de sistem și partenerilor care dezvoltă aplicații utilizând infrastructura și datele din SocrateCloud.


Mai multe informații despre SocrateCloud se găsesc aici http://www.socratecloud.eu/ro/despre/functionalitati-platforma-erp-crm-bi/

SocrateCloud poate fi utilizat gratuit pentru 2 utilizatori. Abonați-vă aici http://www.socratecloud.eu/ro/preturi/

Pentru o prezentare personalizată vă rugăm să ne contactați pe adresa sales@bitsoftware.ro

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...