Sistemele ERP Socrate+ și SocrateCloud aliniate la noua cotă de TVA

Date: 25-05-2015
Author: Anca Cazacu

Sistemele ERP - Socrate+ și SocrateCloud de la BITSoftware sunt pregătite pentru trecerea la noua cotă de TVA de 9%.

TVA-9-la-sutaOrdonanţa Guvernului nr.6/2015 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 250 din 14 aprilie 2015, va intra în vigoare la 1 iunie 2015. Prin modificarea conţinutului articolului 140 alin. (2) litera g) din Codul fiscal, documentul stabileşte că taxa pe valoarea adaugată va scădea din 1 iunie de la 24% la 9% pentru livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, semințe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice.

Socrate+ - sistemul integrat de gestiune economică a fost actualizat astfel încât să răspundă noilor modificări legislative, noul hotfix putând fi descărcat deja de clienții BITSoftware care dispun de un abonament activ de mentenanță.
SocrateCloud ERP&CRM este pregătit şi nu necesită dezvoltări suplimentare datorită mecanismelor flexibile pe care se bazează pentru aplicarea automată a cotelor de TVA. Există mai multe variante de definire și aplicare a cotei de 9%, toate variantele implementându-se ușor, rapid, fără perturbații în activitatea operațională a clienților.

Pentru mai multe informații despre soluțiile BITSoftware, vă rog să ne contactați pe adresa sales@bitsoftware.ro sau să consultați site-urile www.bitsoftware.eu și www.socratecloud.eu/ro

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...