Mutarea ERP în cloud, o mișcare inevitabilă

Date: 31-07-2018
Author: Alina Răfoi

cloud erp (1)

Conform unui studiu realizat de Oracle, pentru care au fost chestionați mai mult de 400 de lideri din domeniul IT, peste 76% dintre respondenți au declarat că au planificat, dacă nu au început deja, trecerea de la ERP on-premise la ERP în cloud.

 

De ce o astfel de mutare? Ne dăm rapid seama care sunt motivele pentru care se face switch-ul din răspunsurile celor care au participat la studiu.

 

Costuri mai mici

Pe primul loc, după cum ne-am așteptat, se află factorul economic: costul total de deținere (TCO) este cu 52% mai mic decât în cazul sistemului ERP în cloud, iar cheltuielile cu echipamente hardware sunt zero! Deloc neglijabil!

 

Acces la tehnologii de ultimă generație

 

Următorul motiv pe care l-au exprimat respondenții studiului a fost (surprinzător!) ca să beneficieze de avantajele celor mai noi tehnologii. Datorită cloud-ului, companiile pot adopta mult mai ușor toate inovațiile tehnologice, cum ar fi inteligența artificială sau IoT,  pe care să le integreze în procesele lor de business de zi cu zi. Astfel vor beneficia de tehnologiile de ultimă generație și nu se va mai putea spune că folosesc tehnologie depășită.

Utilizarea celor mai noi tehnologii îi ajută să fie mult mai reactivi la cerințele pieței și să se adapteze mult mai rapid la acestea.

 

Securitatea datelor

 

Accesul la baza de date se face securizat astfel încât datele sunt în siguranță. Datele sunt mai sigure în cloud, decât atunci când sunt stocate pe serverele proprii.

 

Actualizări incluse

 

Companiile care aleg varianta în cloud a soluției ERP nu mai au nevoie de intervenția departamentului IT care să facă actualizările, backup-urile necesare sau întreținerea infrastructurii hardware pentru buna funcționare a sistemului și pentru a beneficia de cele mai recente funcționalități propuse de dezvoltatorul de ERP.

 

Beneficiu de imagine

 

Un alt plus pe care îl aduce utilizarea soluției ERP în cloud și a tehnologiilor de ultimă generație este imaginea. Și în business ca și în viață, imaginea contează și imaginea vinde. Utilizarea tehnologiilor de top conferă încredere și reprezintă un garant al faptului că se pot adapta cu ușurință și răspunde cerințelor și scenariilor viitoare.

 

Având în vedere toate aceste beneficii, e tot mai greu să găsiți motive să refuzați sau să amânați migrarea sistemului ERP în cloud. Efortul merită, iar economiile pe termen lung sunt substanțiale. Cel mai important, modernizarea ERP este o oportunitate de a vă moderniza totodată și afacerea și de a încorpora o infrastructură tehnologică care să vă permită o mai bună performanță.

 

New Call-to-action

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...