Inteligența artificială și aplicabilitatea ei în industria de construcții

Date: 20-06-2018
Author: Alina Răfoi

AI erp constructii

Un studiu efectuat de EY și rezumat de Profit arată că Inteligența artificială, diversificarea talentelor și noile reglementări sunt motoarele de creștere ale companiilor de dimensiuni medii la nivel global în următoarele 12 luni.

 

Atitudinea față de noile tehnologii a evoluat mai rapid comparativ cu anul trecut. Dacă în 2017, 74% dintre directorii executivi ai companiilor medii de la nivel global declarau că nu vor adopta niciodată automatizarea proceselor (RPA), cu doar 12 luni mai târziu, 73% dintre respondenți spun că deja adoptă sau planifică să adopte inteligența artificială (AI) în următorii doi ani. Conform studiului, companiile recunosc nevoia de a deveni mai agile. Cu toate acestea, prin dorința lor de a adopta tehnologii noi și de a încorpora AI în afacerile lor, liderii companiilor sunt în pericol să subestimeze dimensiunea amenințărilor cibernetice. De fapt, doar 7% dintre ei intenționează să investească în tehnologii care să reducă riscul atacurilor cibernetice în anul următor, iar 6% consideră că amenințările cibernetice reprezintă o provocare pentru creștere.

 

Inteligența artificială are numeroase aplicații în toate domeniile, iar în construcții un sistem de inteligență artificială va putea fi utilizat într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, de la planificarea utilajelor necesare pentru un șantier, la planificarea intervențiilor de service, la planificarea înlocuirii utilajelor existente cu unele noi, etc.

 

Inteligența artificială, pe lângă faptul că este un subiect foarte la modă, ar aduce și o serie de beneficii în industria de construcții. Reducerea timpului de proiectare prin capacitatea sistemului de AI de a proiecta automat (și poate cu un grad mai ridicat de siguranță?!), reducerea costurilor și a deșeurilor prin calculul exact de necesar de materiale pentru realizarea lucrărilor de construcție, o reducere a timpului de execuție printr-o mai bună planificare a utilajelor și a echipamentelor. Să fie oare un răspuns și pentru lipsa de personal? Vom vedea!

 

Aceștia ar fi doar primii pași în folosirea inteligenței artificiale în industria de construcții, însă evoluția nu se va opri aici. Majoritatea predicțiilor pentru următorii 30 de ani indică piața construcțiilor drept una dintre primele care vor fi complet schimbate de creșterea aplicațiilor de inteligență artificială.

 

Până ajungem însă acolo, constructorii pot începe prin a-și gestiona mult mai bine lucrările, cu ajutorul lui SocrateERP, o soluție specializată care le oferă vizibilitate și control. SocrateERP furnizează o aplicație integrată firmelor care activează în domeniul construcțiilor și ajută la gestiunea eficientă a tuturor proceselor din companie: achiziții, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariaților, echipamentelor și utilajelor. SocrateBI, soluție de business intelligence de ultimă generație îi ajută pe constructori să-și maximizeze profitul printr-o execuție eficientă a fiecărui proiect și prin posibilitatea gestionării mai multor proiecte cu resurse mai puține, prin integrarea și automatizarea proceselor cheie.

 

Aflați mai multe detalii despre SocrateERP din ebook-ul “7 rețete de succes pentru companiile din construcții”.

 

Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de depozitare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...