Informațiile reduc costurile în distribuție

Date: 18-04-2017
Author: Alina Răfoi

Într-un mediu atât de concurențial, în care marjele sunt foarte greu de păstrat, una dintre cele mai sigure metode de creștere a eficienței și a rentabilității companiilor din distribuție este să reducă costurile operaționale. Atunci când companiile devin nesigure cu privire la venituri, la modelul de business sau la eficiența operațiunilor, își intorc privirea către informațiile generate de către toate departamentele, informații care le ajută să facă analize, să găsească noi metode de îmbunătățire și să conceapă strategii câștigătoare.

Scăderea costurilor de depozitare


Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de depozitareÎnarmați cu informații corecte și cu capacitatea de a analiza aceste date, aveți posibilitatea de a corecta fiecare aspect al activității de depozitare, dar și de a descoperi anumite modele de consum pentru a evita investiții în volume prea mari de stocuri, care pot deveni greu de mișcat sau de a calcula, de exemplu, probabilitatea de returnare a anumitor produse.


Zona de depozitare are o pondere foarte mare în succesul unei afaceri de distribuție. Dacă nu este gestionat corespunzător, depozitul sau centrul de distribuție provoacă pierderi materiale importante datorită costurilor operaționale ridicate și a serviciilor de proastă calitate oferite clienților. Vă punem la dispoziție eBook-ul "Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție - Provocări din zona de depozitare" care vă ajută cu răspunsuri și soluții concrete pentru câteva din cele mai frecvente probleme în zona de depozit. 

 


 

Rafinarea lanțului de aprovizionare


Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de businessUtilizarea datelor are implicații asupra întregului lanț de aprovizionare. Companii mari precum Amazon utilizează informațiie și metodele de analiză predictivă ca pe niște arme, care îi ajută să-și perfecteze continuu sincronizarea operațiunilor. Specialiștii Amazon iau în calcul elemente precum necesarul de aprovizionare, timpul și tipul de transport (mai ales în cazul transportului maritim unde lead-time-ul este mult mai mare), istoricul achizițiilor pe tip de produs și pe client, situația economică, stabilitatea cursului valutar și chiar condițiile meteo.


Aprovizionarea și optimizarea stocurilor este una dintre cele mai frecvente provocări în distribuție. Descărcați eBook-ul “Idei inteligente pentru industria de distribuție - Provocări din zona de business” ca să vedeți cum companii din diverse arii ale distribuției (distribuție de produse agricole, echipamente, anvelope, materiale de construcții, distribuție de carte) și-au rezolvat cele mai frecvente provocări din zona business.

 

Focus pe clienții existenți


Strategia fiecărei companii se bazează pe menținerea clienților existenți și câștigarea de new business. Când vine însă vorba de balața dintre cele două componente, trebuie avute în vedere câteva aspecte, cum ar fi efortul și costurile. Se spune că poate fi de până la 6 ori mai scump să câștigi un nou client decât să păstrezi un client existent.


Deși este foarte important să câștigați noi clienți, nu uitați însă de cei existenți. Pe baza informațiilor pe care le aveți despre aceștia, puteți economisi timp și bani și le puteți construi oferte personalizate.


Concluzie


Tendințele ultimilor ani arată că instrumentele de raportare și analiză devin indispensabile. Cu ajutorul acestora, dar și prin mutarea datelor în cloud, companiile de orice mărime își pot astfel creea strategii bazate pe analizele generate din informațiile pe care acestea le dețin.


BITSoftware oferă o soluție completă și integrată pentru distribuție, care include gestiunea fluxurilor operaționale, de la necesar de aprovizionare până la facturi furnizori, de la comenzi clienți la facturile clienți, încasări și plăți, gestiunea performantă a depozitelor, eCommerce pentru distribuție prin canale online, gestiune financiară și contabilă, gestiunea serviciilor cu clienții, analize și raportări de business.

 

SocrateCloud ERP pentru distribuție este o platformă deschisă care poate fi integrată cu soluții specializate de SFA sau soluții de generare și de optimizare a rutelor de livrare și oferă și posibilitatea dezvoltării rapide de alte aplicații care completează funcționalitățile deja existente.

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...