Google Apps for Work devine G Suite și introduce noi funcționalități

Date: 04-11-2016
Author: Alina Răfoi

La sfarșitul lunii septembrie Google Apps for Work a împlinit 10 ani și a decis să-și schimbe numele în G Suite. Pe lângă această schimbare de nume și de imagine, Google a anunțat însă și o serie de îmbunătățiri și noi funcționalități pentru G Suite, care include aplicații ca Drive, Documente, Calendar sau Hangouts.


 

 

Haideți să parcurgem împreună o scurtă listă a celor mai interesante noi funcționalități, care-i ajută pe membrii unei echipe să lucreze mult mai eficient în mod colaborativ, dar și individual.

 

Acces rapid (Quick Access)

 

Această nouă funcționalite intenționează să reducă cu 50% timpul mediu necesar de a găsi documentele căutate în Drive. Această nouă tehnologie se bazează pe conceptul de machine intelligence, în care Google a investit destul de mult în ultimii ani, prin care dispozitivele sunt capabile să ne urmărească activitatea și să rețină care ne sunt obiceiurile: ce documente consultăm mai des, ce interacțiuni avem cu colegii, care sunt tiparele unei zile obișnuite de lucru sau care sunt revizuirile periodice pe care le facem pe foile de calcul. Astfel, în momentul în care accesăm Drive-ul, ne sunt afișate câteva propuneri de document bazat pe istoricul activității noastre.

 

Adăugare de acțiuni din document (Action Items)

 

Conform unui studiu realizat de cei de la institutul McKinsey, angajații petrec în medie 20% din săptămâna de lucru, adică aproape o zi întreagă, căutând detalii pe plan intern despre un document și cerând detalii de la colegi. Acest lucru se întâmplă în cazul documentelor partajate, care sunt pline de idei, detalii, cereri, comentarii și din care nu se înțelege foarte clar cine de ce acțiune este responsabil.

 

Atunci când scrieți într-un document “Andreea va stabili o întâlnire cu furnizorul X”, va fi sugerată adăugarea unei acțiuni/task (în același mod în care se adaugă comentariile și sugestiile) pentru a fi atribuit persoanei potrivite, care va primi o notificare pe email.

 

Chestionare inteligente (Smart Forms)

 

Această funcționalitate le va ușura destul de mult munca celor care folosesc chestionarele în activitatea de zi cu zi. De la lansarea lor, în anul 2008, și până în prezent, Google spune că au formulate peste un miliard de întrebări, ceea ce le-a permis să identifice anumite tipare/modele comune și un mecanism de potrivire a anumitor răspunsuri în funcție de tipul de întrebare. În cazul întrebărilor cu răspuns multiplu, chestionarele inteligente pot veni acum cu propuneri de răspunsuri în funcție de întrebarea pe care o formulați, ceea ce poate scădea timpul de redactare a unui chestionar chiar și cu 25%.

 

Ca și utilizatori cu vechime, putem spune că în G Suite avem toate instrumentele necesare pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient și pentru a ne menține clienții și colegii mulțumiți.

 

Puteţi achiziţiona şi implementa G Suite prin BITSoftware, care este partener autorizat. G Suite de la BITSoftware înseamnă nu numai achiziţia unui abonament anual, ci şi servicii profesionale de instalare şi migrare, şcolarizare utilizatori şi integrare cu alte aplicaţii. Utilizând instrumente precum Gmail, Hangouts, Calendar, Documente, Grupuri, Drive și Site-uri, puteți reduce costurile IT şi ajuta angajații să colaboreze mai eficient.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...