BITSoftware la final de an

Date: 18-12-2017
Author: Alina Răfoi

BITSoftware-o.jpg

Ho, ho, ho! Hotarât lucru că a venit momentul să ne uităm în urmă la anul care a trecut și să facem o analiză a lui. A fost un an fantastic pentru noi, cei de la BITSoftware și ne bucurăm să îl încheiem împreună, împărtășind cu voi câteva repere din activitatea noastră de anul acesta.

Ca și până acum, am continuat să dezvoltăm soluțiile noastre ERP, CRM, BI, WMS și de salarizare și ne-am specializat în continuare pe verticale,  reușind să atragem nume importante care s-au alăturat celor peste 250 de clienți BITSoftware. Optical Disc Solutions (Mediadocs), Europayment, DFR Systems, Sabo Utilaje, Reflex Fațade, Hog Slat, Ropeco, World Media Trans, SUT Carpați, Rasova Wine, Cartofisserie sau Groenlanda Serv sunt doar câțiva dintre clienții noi de anul acesta.


Nu am uitat nici de clienții existenți pentru care am extins implementările cu soluții de raportare și gestiune de depozit, salarizare, mijloace fixe, bugete. 

Dacă tot am vorbit despre dezvoltări, haideți să facem o scurtă retrospectivă a celor mai importante funcționalități introduse în cursul acestui an. 

Split TVA

Începând cu 01.01.2018 va intra în vigoare mecanismul plăților defalcate de TVA. În consecință sistemele noastre informatice vor pune la dispoziție următoarele noi funcționalități:

  • activarea opțiunii de identificare a societăților care aplică sau vor aplica mecanismul de plată TVA defalcată
  • activarea opțiunii pentru identificarea terților care aplică sau vor aplica mecanismul de plată TVA defalcată
  • activarea opțiunii pentru marcarea specifică a conturilor bancare utilizate strict pentru tranzacțiile de tip plată/încasare TVA
  • adăugarea mecanismului de interogare a serviciului pus la dispoziție de ANAF în vederea actualizării terțiilor care aplică mecanismul de plată TVA defalcată
  • afișarea defalcată a soldurilor facturilor în sold bază și sold TVA pentru operațiunile de plată, încasare și concilieri
  • raportul pentru determinarea valorilor de TVA aferente încasărilor cu numerar sau card, care trebuie vărsate în contul de TVA

Acces securizat

Restricțiile privind accesarea unui cont SocrateERP de la anumite computere sau locații pot fi setate acum la nivel de adresă sau segment IP. Acest lucru este foarte util pentru clienții care doresc ca utilizatorii să aibă acces la conturile lor de SocrateERP doar din anumite locații și adrese IP.  Această caracteristică reduce semnificativ riscul accesului terților neautorizați la contul unui utilizator.

Rezervare cu blocare de stoc

Aceasta este o altă nouă funcționalitate dezvoltată în modulul Comercial. Această nouă funcționalitate permite clienților noștri să evite situații de suprastoc sau de ratare a livrărilor client și să aibă un control mai bun al aprovizionării, dar și al livrărilor pe care le au de făcut. Funcționalitatea vine în completarea metodei de aprovizionare de tip ”order-to-order” în vederea alocării automate a cantităților recepționate strict către comenzile client care au stat la baza lansării comenzii furnizor. În acest fel se asigură livrarea cu prioritate a comenzilor client. Despre avantajele folosirii acestei opțiuni puteți citi mai multe detalii în studiul de caz Mediclim.

Rapoarte optimizate de management al stocurilor

Rapoartele au fost reorganizate și optimizate și permit acum o rulare mult mai rapidă pentru volume mari de date. Rezultatele s-au resimțit imediat. Într-un mediu cu un volum mare de date, cu zeci de mii de articole stocabile, mii de gestiuni și milioane de tranzacții, timpii de execuție au fost reduși semnificativ.

Gestiunea proiectelor 

Zona de management al proiectelor a suferit și ea câteva modificări, care aduc beneficii destul de importante companiilor care lucrează pe proiecte, cum ar fi cele din construcții. Proiectele cu o structură complexă, cu faze, subfaze și activități sunt mult mai ușor de urmărit și gestionat. O poveste de succes din această zonă este cea a companiei de construcții Rampad.

Pentru că soluțiile noastre au răspuns întotdeauna cerințelor legislative, am aliniat și soluția de gestiune a personalului, Socrate Salarii, la noile reglementări legislative:

  • A fost modificat modul de calcul CAS și CASS angajator conform prevederilor OG 4/2017
  • Am adăugat o opțiune rectificativă la generarea declarației 112 și exportul acesteia în formatul actualizat
  • Am actualizat calculul de fond handicap conform legislației
  • A fost adăugat un nou ecran pentru acordarea ajutorului de deces
  • Au fost adăugate tipuri de scutiri de impozit la nivel de negociere salarială

Nu ezitați să ne urmăriți în continuare, nu doar pe blog, ci și pe Facebook și Linkedin, ca să fiți mereu la curent cu cele mai proaspete știri în ceea ce privește activitatea noastră.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi și în acest an și vă dorim sărbători frumoase și liniștite! Să ne revedem cu bine în 2018!

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...